Ce trebuie să ai în bagajul pentru maternitate

bagaj

Bagajul pentru maternitate trebuie să fie realizat cu trei-patru săptămâni înainte de naștere, nu de alta, dar nu vrei să lași asta pe ultima sută de metri. Ideal ar fi ca bagajul de maternitate să îl ai în portbagaj sau undeva pe hol, astfel încât să te asiguri că nu-l uiți.
Nu te gândi la un bagaj mare pentru că majoritatea maternităților nu au suficient spațiu de depozitare. În plus, soțul, părinții sau prietenii, îți pot aduce oricând orice ai avea nevoie.

Iată o listă cu lucrurile pe care trebuie să le ai în bagajul de maternitate:

1. Documente: buletin (în copie și original), dosarul cu analizele și ecografiile din timpul sarcinii, adeverința de salariat, planul de naștere (dacă există);
2. Lucruri pentru bebeluș: probabil că ești tentată să iei foarte multe lucruri, însă ai nevoie de o păturică, câteva salopete cu picior, body-uri, mănuși să nu se zgârie pe față, scutece (calculează undeva la 10 scutece/zi), șervețele umede pe care le poți folosi atât tu, cât și bebelușul, o cremă pentru eritemul fesier.
3. Lucruri pentru tine:
Pijamale pentru gravide – este recomandat să ai minimum două la tine, din care una să fie cămașă de noapte pentru că există riscul ca pantalonii să te deranjeze după naștere. Ideal ar fi să ai și un halat (e mai comod) în cea mai închisă culoare pe care o găsești, astfel încât să reziste petelor.
Șosete groase: din cauza poziției de pe masa de naștere, există riscul să ai picioarele reci, așadar o pereche de șosete groase și comode, nu strică la bagajul de maternitate.
Papuci – ai nevoie de cei mai comozi papuci pe care îi găsești, eventual din cauciuc pentru a putea intra în baie cu ei.
Pentru sâni: sutien pentru alăptare, cremă pentru mameloane, tampoane absorbante pentru sân.
Chiloți: pentru perioada din clinica de maternitate vei avea nevoie de foarte multe perechi de chiloți care trebuie să respecte două reguli clare: să fie mari și comozi. NIMIC SEXY. Imediat după naștere vei avea nevoie de lucruri cât mai confortabile.
Igienă: periuță de dinți, pastă, săpun, prosop, deodorant, hârtie igienică, perie de păr și elastice, balsam de buze (vei avea nevoie din cauza căldurii din maternitate).

În afară de aceste lucruri mai poți lua cu tine paie din plasctic (în cazul în care nu te vei putea ridica în fund), tacâmuri de unică folosință și un pahar/o cană.

Acestea fiind spuse, încearcă să rămâi cât se poate de liniștită. Cel puțin în privința lucrurilor de care vei avea nevoie, te poți baza pe soțul tău!

Leave Your Comment