Ce tratamente faciale ar trebui să faci după vârsta de 30 de ani?

tratamente

Nu de puține ori, pragul de 30 de ani înseamnă apariția ridurilor fine, cearcăne mai vizibile, semne de oboseală sau chiar pete pigmentare. În plus, modificările hormonale își spun cuvântul. Sigur că îmbătrânirea este un fenomen natural, mai ales pentru persoanele care fac exces de bronz, alcool sau tutun, însă începând cu vârsta de 30 de ani, femeile se confruntă cu o scădere masivă a hormonilor reproducători, care duc la o diminuare a producției de colagen.

Așadar, ce tratamente faciale trebuie să faci începând cu 30 de ani?

1. Diagnostic

Întâi de toate, ai nevoie de un diagnostic. Astfel, vei afla ce tip de ten ai și care sunt problemele cu care te confrunți. Din momentul în care știi exact ce probleme ai (riduri, pori deschiși, puncte negre sau pete pigmentare), poți trece la un tratament personalizat.

2. Curățare facială

Așa cum spuneam, la această vârstă apar ridurile fine, cearcănele, petele pigmentare sau chiar punctele negre. Specialiștii recomandă să faci tratamente faciale de cel puțin două-trei ori pe an. Asta implică o curățare facială în profunzime, urmată de aplicarea unor fiole de colagen pentru ten uscat sau sensibil sau spray-uri antiimperfecțiune ideale pentru tenul gras. Dacă tenul are puncte negre, atunci este recomandat să faci și o mască puncte negre.

3. Tratamente de rejuvenare

După curățarea tenului în profunzime este recomandat  să faci un tratament de rejuvenare a pielii cu ajutorul tehnologiei IPL sau LED. Acestea au rolul de a stimula circulația sanguină, efectuează drenajul limfatic și activează sistemul nervos central.

În afară de aceste tratamente, nu uita că este esențial să-ți îngrijești tenul corect. Folosește întotdeauna cremă hidratantă cu factor de protecție și nu uita să demachiezi tenul atât dimineața, cât și seara, înainte de culcare.
După demachiere, poți aplica fie un ulei, fie cremă hidratantă de seară.

De asemenea, este important să-ți schimbi produsele cosmetice pe măsură ce tenul tău suferă modificări.  Este posibil ca tenul să înceapă să-și piardă elasticitatea în jurul vârstei de 28-30 de ani și atunci trebuie să renunți la fondul de ten matifiant, de exemplu, și să optezi pentru unul hidratant.

În altă ordine de idei, nu te speria! E o vârstă frumoasă, iar ridurile, până la urmă, nu înseamnă nimic altceva decât bucurie, uimire și lecții de viață. De ce să-ți fie frică de tot ce ai trăit până acum?

Tu ce tratamente faciale ai făcut până acum? Sau ce recomanzi altor femei?

Leave Your Comment