Ce tip de cremă să alegi dacă ai tenul gras

crema de fata

În timpul verii, persoanele cu tenul gras pot întâmpina mai multe probleme în alegerea cremei de față. Motivul este unul simplu: unele produse îți pot face mai mult rău decât bine!
De fiecare dată când îți cumperi o cremă de față, citește eticheta înainte! Există câteva ingrediente pe care trebuie să le eviți și unele pe care să le cauți.
Tenul gras este la fel de dificil precum tenul uscat. Dacă un ten uscat nu este suficient de hidratat din interior, pentru tenul gras lucrurile stau complet invers. Secreția prea mare de sebum duce la blocarea porilor și la strălucirea feței.

Cum alegi crema de față pentru tenul gras?

1. Crema trebuie să fie ușoară și pe bază de apă. Chiar dacă ai tenul gras, ai nevoie în continuare de hidratare, însă nu cu ajutorul cremelor grase, altfel există riscul să apară erupții sau comedoame.
2. Antioxidanți. Cele mai potrivite creme pentru tenul gras sunt cele care au în conținutul lor antioxidanți, extract de mușețel, ceai verde sau de rodii. O cremă cu afect astrigent găsești aici.
3. Cremele pe bază de silicon. Au tendința de a usca tenul gras și sunt benefice persoanelor care au acest tip de ten. Ca să-i descoperi mai ușor pe eticheta cremelor, acordă atenție ingredientelor care au terminația “cone”, în limba engleză. “dimethicone” sau “cyclomethicone”. Mai mult decât atât, siliconul acționează ca o barieră la nivelul pielii, împiedicând înfundarea porilor.
4. Acidul hialuronic. Da, ai citit bine. Acidul hialuronic nu se folosește numai împotriva ridurilor, ci și în cazul persoanlor cu tenul foarte gras. Poți alege o cremă fie pe bază de acid hialuronic, fie una cu aloe vera. Folosite împreună, efectul este incredibil! Găsești mai multe produse de acest gen aici.

Ce să eviți dacă ai tenul gras?

Ingredientele pe bază de uleiuri minerale, parafină ceară, vaselină, parafină lichidă, untul de shea sau de cacao. Acestea sunt periculoase pentru pielea grasă, favorizând apariția acneei și punctelor negre.

Nu uita! Este foarte important ca atunci când folosești crema de față să ai pielea curățată în profunzime.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment