Ce ți se întâmplă când bei sucuri acidulate

La orice terasă sau orice restaurant găsești sucuri acidulate în meniu. Sunt destul de accesibile ca preț, cu un gust plăcut, însă puțini sunt aceia care se gândesc la efectele nocive pe care le au asupra organismului.

Înainte de a mai consuma sucuri acidulate sau băuturi carbogazoase, ar trebui să te gândești de două ori înainte. Iată ce ți se poate întâmpla când bei sucuri acidulate:

1. Kilograme în plus: te-ai întrebat vreodată cât zahăr conține 500 ml de Cola? Conform unui studiu realizat la Universitatea Yale, cu cât bei mai multe băuturi pe bază de zahăr, cu atât vei simți nevoia să mănânci mai mult. Așadar, dacă vrei să slăbești sau dacă îți pasă de sănătatea ta, evită să mai consumi astfel de sucuri.

2. Sucurile dietetice sunt la fel de rele: light sau zero, toate se laudă că au mai puține calorii, însă adevărul este altul. Vei lua în greutate mai mult decât dacă ai bea sucuri naturale, obținute din fructe proaspete.

3. Sucurile acidulate conțin colorant: acest colorant îl au sucurile de culoare închisă (de exemplu, Cola) și se găsește sub numele de caramel E150d. Acest colorant produce cancer, conform Centrului Științific pentru Interesul Public. Este suficient ca o persoană să consume 16 micrograme în fiecare zi pentru a avea cancer la un moment dat.

ce-se-intampla-daca-bei-sucuri-acidulate4. Consumul de sucuri acidulate provoacă infertilitate: cele mai periculoase sucuri sunt cele la doza de aluminiu, care conțin un ingredient numit bisfenol A (BPA). Acest ingredient împiedică acidul sucului să reacționeze când atinge metalul. Pentru femei și nu numai, bisfenolul A interferează cu hormonii, provoacă diabet și unele tipuri de cancer.

5. Sucurile acidulate îmbătrânesc: băuturile răcoritoare conțin fosfați sau acid fosforic pentru a le oferi gustul ușor înțepător și durată de viață lungă. Acest acid există în carne, lactate sau nuci, dar într-o cantitate mult mai mică. Consumul prea mare de acest acid fosforic provoacă osteoporoză, îmbătrânire prematură și boli ale rinichilor.

6. Conțin cofeină: majoritatea sucurilor acidulate conțin cofeină, responsabilă pentru apariția unor tipuri de cancer, precum cel mamar, palpitații sau tensiune mare.

7. Nu au valoare nutrițională: un pahar de suc acidulat nu are nicio valoare nutrițională, conține foarte mult zahăr, calorii și alte ingrediente care dăunează organismului.

8. Ingrediente modificate genetic: siropul de porumb este folosit ca îndulcitor în sucurile acidulate, iar de cele mai multe ori, este modificat genetic.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment