Ce spune despre tine dacă te deranjează greșelile gramaticale. Studiu

greseli gramaticale

Dacă ești genul de persoană care are de comentat tot timpul pe baza greșelilor gramaticale pe care ceilalți le fac, află că nu ești tocmai prietenul perfect. Specialiștii au dovedit științific că cei care au o problemă cu greșelile gramaticale din online și nu numai, se află printre persoanele cel mai greu de suportat.

Chiar și atenționările pe care le faci prietenilor tăi atunci când postează ceva pe rețelele de socializare. Deși ei poate nu-ți spun, sunt deranjați de faptul că tu apari și le atragi atenția.

A nu se înțelege greșit. Toți ne dorim ca limba română să fie vorbită corect, însă atunci când îi corectezi pe ceilalți într-un mod insistent, judecându-i pentru greșelile pe care, poate nu intenționat, le-au făcut, atunci ești exagerat și este cazul să te oprești.

Studiu privind persoanele deranjate de greșelile gramaticale

În 2016, un studiu privind comportamentul oamenilor și percepția lor asupra greșelilor gramaticale a fost publicat. Acesta a concluzionat că extrovertiții, deși văd greșelile, nu judecă persoanele în cauză, pe când introvertiții sunt dispuși să judece și să-i atenționeze pe cei care greșesc. Aceste fiind spune, tu în ce categorie te afli? Dacă nu ești sigur, întreabă-ți prietenii!

De multe ori, greșelile pe care le facem nu sunt intenționate, majoritatea sunt din cauza faptului că scriem în grabă, fără a mai verifica din nou, textul. Apoi, există și greșelile cauzate de tastatură. Fie a telefonului mobil, fie a laptopului. Și poate că e bine să avem în preajma noastră oameni care ne spun atunci când greșim. Nu numai când e vorba de greșeli gramaticale, însă, în viață, în general.

Sunt momente în care, cu siguranță, nu vrei să-i trimiți șefului un text care conține o sumedenie de greșeli, sau o anumită prezentare pe care o vei susține în fața unei clase. Tocmai de aceea, e bine să ai o altă părere, să-ți întrebi colegii dacă pot arunca un ochi peste textul tău, înainte de a-l trimite.

Totodată, există oameni care, deși corectează, o fac comunicând greșit. Tot din punct de vedere gramatical. I-ai văzut vreodată în mediul online? Sunt sigură că i-ai întâlnit. Tot din această categorie sunt și cei care confundă greșelile gramaticale cu greșelile de comunicare. Situație des întâlnită, desigur.

Indiferent de ce greșeli observi și atenționezi, încearcă, totuși, să nu judeci. Încearcă să nu-i faci pe cei din jurul tău să se simtă prost. S-ar putea să rămâi fără prieteni. În același timp, ai grijă, dacă tot corectezi pe cineva, fă-o corect.

Greșelile gramaticale și persoanele open mind

Tot specialiștii spun că cei care judecă greșelile gramaticale ale celorlalți nu sunt atât de open mind, precum ar trebui să fie în era modernității și a diversității. Dacă faci parte din cei menționați mai sus, trebuie să înveți să accepți că viața este construită din greșeli și din momente. Unele frumoase, altele nu. Dacă nu vrei să fii perceput drept introvertit, cu probleme de adaptabilitate, încearcă să accepți faptul că, da, unii oameni greșesc. Dacă într-adevăr vrei să-l ajuți pe cel care a greșit, scrie-i în privat și încearcă să fii cât de simpatic poți.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment