Ce se întâmplă dacă pui un cub de gheață pe ceafă?

ceafa

De ce să pui un cub de gheață pe ceafă de 2 ori pe zi

Acupunctura și medicina tradițională chinezească încep să primească laudele și atenția internațională pe care o merită. Acupunctura este un procedeu destul de întâlnit, însă în continuare este înțeleasă greșit la nivel mondial. Practicile medicinale tradiționale chinezești sunt construite pe credința că energia (chi sau qi) curge prin corp de-a lungul unor căi numite meridiane. Bolile apar atunci când energia devine dezechilibrată sau un meridian este blocat. De aceea, s-ar putea să fii uimit/ă de ce poate face un cub de gheață pus de două ori pe zi într-un anumit punct de pe ceafă.

ceafaMeridianele pot fi manipulate, pentru a oferi corpului beneficii specifice. Fiecare meridian este legat de un organ specific, servind ca un drum la energiei și intenției. Meridianele pot fi manipulate prin cativarea punctelor de presiune. Acupuncturiștii folosesc ace pentru a identifica și calma căile meridianelor.

Aceasta nu este singura modalitate prin care se activează și se curăță meridianele. Masajul și reiki sunt alte exemple efective. Poți freca punctele de presiune cu mâinile. Pe măsură ce freci tensiunea care restrânge energia, vei reuși să direcționezi din nou energia către organele afectate.

Unul dintre aceste puncte de presiune este cunoscut sub numele de Feng Fu sau Wind Mansion. Este localizat în partea de sus a gâtului, lângă baza craniului. Stimularea punctului Feng Fu are numeroase beneficii, printre care se numără și: îmbunătățirea calității somnului, gestionarea producției de hormoni, reducerea durerii durerilor de cap, dureriilor de dinți și articulare, ameliorarea artritei.

În locul modalității bazată pe masaj, poți utiliza gheață pentru a revitalizat punctul Feng Fu. Pentru această metodă, vei avea nevoie de un cub de gheață și de un bandaj sau de o eșarfă. Poți folosi și o bandă specială cu gheață înăuntru. Fie dacă stai jos sau stai culcat/ă pe stomac, cubul de gheață se pune la baza craniului sau deasupra liniei părului. Se fixează cu un bandaj sau cu o eșarfă. Se așteaptă pentru aproximativ 20 de minute din momentul în care a fost situat cubul.

Citește și: 6 motive pentru care ți-e mereu foame

După 30 sau 60 de secunde, arsura simțită de la cubul de gheață va dispărea. Aceasta va fi înlocuită cu o senzație de căldură. Se repetă acest proces de două ori pe zi. Vei avea parte de o eliberare imediată a endorfinelor, care te va face să te simți minunat. Am menționat câteva avantaje ale acestei metode mai sus, dar poți vedea mai multe în videoclipul de mai jos:

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment