Ce se întâmplă dacă mănânci popcorn la microunde?

popcorn

Popcornul, numit și floricele de porumb, reprezintă boabele de porumb prăjite, care se expandează în contact cu căldura. Pentru popcorn se utilizează numai boabele anumitor specii de porumb, adică doar cele care se expandează și pocnesc la prăjire.

Descoperit de către amerindieni în epoca precolumbiană acum mii de ani, popcornul este la bază un aliment sănătos făcut din cereale integrale. Însă, în zilele noastre, oamenii preferă varianta rapidă și aleg să consume popcorn la microunde. Din păcate, acesta nu este aproape niciodată natural. Tu știi ce se întâmplă dacă mănânci popcorn la microunde?

popcornProblema popcornului la microunde
Nu toate tipurile de popcorn pentru microunde sunt nocive. Cel care ridică semne de întrebare este popcornul cu unt.

Popcornul cu unt pentru microunde conține diacetil, un produs chimic folosit pentru a da aroma de unt, fiind folosit pentru diverse produse. Acest produs chimic este cunoscut din cauza faptului că provoacă o boală denumită popcornul plămânului. Cei mai afectați sunt muncitorii din fabrici. După ce au fost făcute publice informații și știri în legătură cu această problemă, companiile au început să înlocuiască diacetilul cu un alt aditiv – care se poate transforma la rândul lui în diacetil în anumite condiții. Aceste produse chimice conținute de popcornul la microunde nu sunt prezentate pe ambalajul acestuia, deoarece formulele exacte ale aromelor sunt considerate secrete comerciale. Acesta este un exemplu clasic al necesității unei reglementări chimice mai bune și al unei transparențe crescute în ceea ce privește substanțele chimice utilizate pentru mâncare și pentru produsele de uz casnic.

Soluția pentru popcornul la microunde
Ideal ar fi să vă faceți propriul popcorn nemodificat genetic, utilizând unt adevărat. Rețeta cea mai ușoară pentru a face acest lucru este: puneți o mână de boabe de porumb într-o pungă maro de hârtie, pe care o lipiți și o introduceți în cuptorul cu microunde. Boabele de porumb se vor expanda exact ca cele cumpărate direct în pungă. Când sunt gata, puneți puțin unt organic topit peste ele.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment