Ce se întâmplă dacă mănânci de pe jos?

Cu siguranță te-ai întrebat și tu cel puțin o dată CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ MĂNÂNCI DE PE JOS, mai ales dacă pui la socoteală vorba aceea că numai așa îți vei întări imunitatea. Specialiștii au, însă o altă părere, pe care au numit-o regula de 5 secunde. Dacă vrei să consumi un aliment pe care l-ai scăpat pe jos, ai maxim 5 secunde la dispoziție să-l ridici, astfel încât să nu fie contaminat cu diferite bacterii.

Cercetătorii din cadrul Universității Aston din Maria Britanie, spun că respectând această regulă, nu ne riscăm sănătatea, iar alimentele scăpate pe jos nu vor fi contaminate cu agenți patogeni. În cadrul studiului, s-au folosit paste, biscuiți, fructe, pâine prăjită și chiar dulciuri lipicioase. Un alt aspect important îl reprezintă locul unde a fost scăpat produsul: în cazul unei podele care a fost dezinfectată, riscul este mai mic decât în cazul asfaltului sau a unui loc public.

După cele 5 secunde există un pericol decisiv de a consuma alimente infectate cu bacteria E. Coli sau chiar Stafilocolul auriu, care pot fi fatale pentru sănătate. De asemenea, suprafețele carpetate nu sunt la fel de nocive, precum cele acoperite cu gresie sau parchet laminat.

Ce-se-intampla-daca-mananci-de-pe-josUn lucru incredibil îl reprezintă faptul că alimentele cu un grad de umiditate mai mare, cum ar fi dulciurile sau pâinea unsă cu dulceață, au confirmat aceeași regulă de 5 secunde, fiind timpul optim pentru a nu fi infestate cu bacterii.

Dacă ai mâncat de pe jos și alimentele au fost infestate, primele simptome vor fi diareea, greața și vărsăturile, ceea ce înseamnă că trebuie să consulți un medic pentru a nu face o infecție.

În ceea ce privește creșterea imunității, specialiștii avertizează că este doar un mit, iar dacă se urmărește acest lucru, se recomandă consumul de fructe, legume și lactate.

Tu ai mâncat vreodată de pe jos?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment