Ce se întâmplă dacă mănânci broccoli

Niște cercetători din Noua Zeelandă au vrut să afle ce se întâmplă dacă mănânci broccoli constant și au ajuns la concluzia că persoanele care consumă constant broccoli, au mai multe beneficii, atât la nivel fizic, cât și la nivel fizic.

Pentru acest rezultat a fost nevoie de un grup de 400 participanți care au consumat aproape în fiecare zi broccoli. O parte dintre aceștia au consumat atât mâncăruri grele, cât și fructe și legume.

La sfârșitul experimentului, cercetătorii au constatat că persoanele care au mâncat mai sănătos erau mai binedispuse, mai pozitive și mai implicați în activitatea lor zilnică.

Consumul frecvent de broccoli îți oferă următoarele beneficii:

– previne cancerul datorită conținutului de glucorafanin, un compus chimic anti-cancer.

– reduce nivelul colesterolului rău din sânge datorită conținutului bogat de fibre solubile.

– antioxidant puternic: dintre toate fructele și legumele, consumul de broccoli îți asigură o sursă importantă de vitamina C și favonoide.

consumul-de-broccoli– ajută digestia. Atunci când suferi de constipație se recomandă să consumi broccoli, fiind un carbohidrat inteligent, cu un conținut mare de fibre și compuși vegetali. Câteva buchete de broccoli au la fel de multe proteine precum și o cană de orez sau porumb, însă caloriile sunt la jumătate.

– detoxifierea organismului se face datorită fitonutrienților din broccoli, responsabili cu activarea, neutralizarea și eliminarea deșeurilor toxice din organism.

– îmbunătățește rezistența oaselor datorită nivelului ridicat de calciu și vitamina K, elemente esențiale pentru prevenirea osteoporozei.

Dacă îți dorești o dietă echilibrată, include în dieta personală broccoli și alte legume crucifere. Se recomandă consumul acestora de cel puțin trei ori pe săptămână, a câte o cană.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment