Ce se întâmplă dacă mănânci banane cu coaja neagră

În general, românii consumă bananele nu foarte coapte, însă știați care este avantajul de a consuma banane cu coaja aproape neagră sau cu pete maronii? Bananele foarte coapte conțin substanțe deosebite pentru sănătatea noastră, fiind active asupra celulelor tumorale.

Se pare că un grup de cercetători japonezi de la Universitatea din Tokyo au descoperit că bananele coapte au un conținut ridicat de factori anticancerigeni, astfel că sistemul imunitar se îmbunătățește considerabil, globulele albe se înmulțesc (fiind responsabile pentru imunitate).

Alte fructe bogate în antioxidanți și proteine sunt perele, strugurii, merele, curmalele și pepenele roșu.

Bananele foarte coapte conțin antioxidanți care pot anula efectele nocive ale radicalilor liberi, radicalii liberi fiind direct responsabili pentru apariția stresului și a cancerului.

banane_coapteCe beneficii au bananele coapte?

– conținut ridicat de acid folic, vitamina C, A, E și B6, potasiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, fibre și proteine;

– sunt ideale în diete;

– sunt un bun diuretic, scăzând edemele și tensiunea arterială;

– previn osteoporoza, fiind ideale în alimentația femeilor;

– ameliorează durerile de stomac și reglează tranzitul intestinal;

– sunt recomandate copiilor și persoanelor care suferă de anemie, fiind un fruct tonic;

– mențin pielea mai frumoasă și elastică;

– sunt recomandate în perioadele de stres și oboseală;

– se recomandă în dieta celor care suferă de gastrită pentru că se ameliorează durerile și arsurile gastrice ( i se mai spune pansament gastric);

– pot fi consumate când vă confruntați cu diaree, dureri de burtă, constipație, fatulență;

– bananele pot fi o sursă de frumusețe, fiind folosite în măștile hidratante, obținute din banane foarte coapte amestecate cu ulei de măsline și câteva picături de zeamă de lămâie.

Nu uita! Bananele pătate nu sunt stricate! Sunt cea mai bună sursă de sănătate pentru organismul tău!

Tu cum consumi bananele?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

2 Comments

Leave Your Comment