Ce se întâmplă dacă fumezi în timpul sarcinii. Studiu

sarcina

Orice țigară contează! Așa spune un studiu care prezintă riscurile la care te expui, atât tu cât și bebelușul dacă alegi să fumezi în timpul sarcinii. Sunt sigură că deja cunoști acest aspect, știi că o dată ce ai aflat că ești însărcinată trebuie să renunți la viciul tău numărul unu, acela de a consuma țigară după țigară.

Sarcina este, poate, cel mai frumos moment din viața unei femei. Este acel moment în care dai viață unei alte ființe, cea care îți va spune mamă și îți va fi alături toată viața. Însă până atunci, trebuie să-i porți de grijă încă de la cele două liniuțe de pe testul de sarcină. Încă de atunci, trebuie să te consulți cu medicul tău și să afli de la el la ce trebuie să renunți, ce trebuie să faci astfel încât să-i oferi viitorului tău copil locul perfect pentru a se dezvolta. Acest loc se întâmplă să fie chiar corpul tău, așa că va trebui să ai grijă de tine ca și cum ai avea grijă de el. Să-l hrănești, hidratezi, să-l ferești de factorii nocivi și de tot ce-i rău.

Fumezi în timpul sarcinii? Iată ce se poate întâmpla!

Dacă ești fumătoare înrăită și vrei să fumezi după ce ai aflat că ești însărcinată, asta este o problemă. Un studiu care a analizat pentru 20 de milioane de cazuri, spune că o țigară pe zi, în timpul sarcinii poate duce la moartea bebelușului. Știu, este o veste foarte tristă, însă trebuie să cunoști toate opiniile și părerile, mai ales cele ale specialiștilor.

Pe lângă acest risc, există multe altele. Precum nașterea prematură a copilului, dezvoltarea incorectă a acestuia sau dezvoltarea unor boli pe durata vieții. Boli pulmonare, ale inimii și de dezvoltare.

Copiii care au fost expuși unui astfel de mediu, se pare că se descurcă mult mai greu decât ceilalți copii în cadrul orelor școlare și nu numai. Astfel, înțelegem că fumatul afectează inclusiv creierul și capacitatea acestuia de a reacționa la anumiți stimuli.

Numărul femeilor care fumează în timpul sarcinii, foarte mare.

Deși femeile au acces la aceste informații și cunosc foarte bine riscurile la care se expun, deși medicii le recomandă să renunțe la țigări, acestea aleg totuși să continue să fumeze. Astfel că rata acestora este destul de mare.

Am auzit tot felul de scuze. Ba că medicul a spus că o țigară pe zi, poate fi fumată, ba că organismul este învățat așa, cu țigările și dacă renunță, acesta reacționează diferit și asta îl poate afecta pe bebeluș, ba că dependența este atât de mare încât nu se poate renunța. Toate aceste scuze le auzi de la mamele care, cu burta mare și cu un bebeluș care abia așteaptă să vină pe lume, ies la țigară și cafea ori de câte ori au poftă. Pentru că se pare, în sarcină, trebuie să ne satisfacem toate poftele.

Femei care au renunțat la țigări în timpul sarcinii

Da, există și mame care au înțeles riscurile la care îl expun pe bebeluș și au renunțat să mai fumeze. Pâna la urmă, de fumat te poți apuca după ce ai născut. Bebelușul tău merită toate sacrificiile pe care le poți face pentru ca el să fie sănătos iar după naștere să te poți bucura de el în liniște fără griji și vizite la medic, nedorite.

Tu ai renunța la fumat, dacă ai afla că ești însărcinată?

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment