Ce se întâmplă dacă folosești balsamul de rufe?

Balsamul de rufe este o inveție incredibilă pentru haine: reduce electrizarea lor, miroase frumos și face fibrele moi și mai plăcute, însă există situații când poate fi nerecomandat și dăunător sănătății.

Uite când trebuie să eviți balsamul de rufe:

În cazul microfibrelor nu este recomandat să folosești balsamul de rufe.

Specialiștii spun că microfibrele au proprietăți specifice (o capacitate mare de absorbție și izolare termică). Atunci când sunt tratate cu balsam de rufe, hainele cu microfibre pierd toate aceste proprietăți specifice.

Folosit în mod constant, balsamul de rufe distruge fibra, ceea ce înseamnă că hainele și lenjeriile din microfibre își vor pierde culoarea și forma.

În privința hainelor sport nu se recomandă folosirea balsamului pentru că sunt tratate cu anumite substanțe care au capacitatea de a absorbi transpirația, procesul de termoreglare fiind distrus.

balsam-de-rufeȘtiați că hainele pentru bebeluși sunt tratate cu substanțe specifice pentru a fi mai rezistente la temperaturile ridicate? Balsamul de rufe le face inflamabile, dar blochează și această capacitate.

De ce nu trebuie să speli prosoapele cu balsam de rufe?

Prosoapele au ca scop principal absorbția apei, ceea ce înseamnă că în momentul în care le clătești cu balsam de rufe, acestea își pierd substanțial calitatea de absorbție.

Ciudat sau nu, un prosop mai aspru este mult mai bun decât unul moale. Dacă îți dorești prosoape mai moi, însă fără a-și pierde această calitate, le poți clăti cu apă curată în care ai adăugat puțin bicarbonat de sodiu. Specialiștii recomandă să folosești soluții care dedurizează apa și astfel te vei bucura de prosoape de calitate și pufoase pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment