Ce se întâmplă dacă faci dragoste zilnic

Să faci dragoste cu partenerul tău nu înseamnă că reușești doar să-ți petreci timpul cu el într-un mod plăcut, ci și că arzi.. calorii. Cercetătorii și medicii susțin că a face dragoste înseamnă beneficii asupra sănătății, gândire pozitivă și bineînțeles plăcere.

Iată de ce ar trebui să faci dragoste în fiecare zi:

1. Elimini stresul și atenuezi depresia. Medicii avertizează că persoanele care își refuză dreptul la momentele intime, își refuză, de fapt, leacul la calmarea depresiei și eliminarea stresului cotidian. Atât în cazul bărbaților, cât și a femeilor, s-a demonstrat științific că se elimină endorfine (substanțe ale plăcerii secretate de creier) de fiecare dată când aceștia fac dragoste.

2. Potolește durerea. Gesturile de tandrețe și momentele intime în afara dormitorului (alte locuri decât cele convenționale) sunt o strategie bună de menținere a pasiunii unui cuplu. Cercetătorii susțin că nu există un analgezic mai eficient pentru durere decât „Marele O”. Cantitatea mare de enforfine (substanțe cu o structură chimică similară cu morfina) eliberată de această reacție în corpul uman are efectul de a diminua orice durere trupească.

3. Uită de probleme. Partidele pasionale te pot face să te calmezi și să uiți de problemele zilnice. Decât să ajungi la replici nedorite și reacții necontrolate, mai bine optează pentru o partidă obișnuită cu partenerul. Este de ajuns pentru a calma spiritele și de a avea o stare de mulțumire, chiar dacă asta nu îți rezolvă problemele.

ce-se-intampla-daca-faci-dragoste4. Poți arde până la 700 de calorii. Ce poate fi mai plăcut decât să ai grijă de silueta și sănătatea cardiovasculară făcând dragoste? Dacă vrei să arzi mai mult de 200 calorii, încearcă puțină agresivitate, cu răsuciri și mișcare mai multă. Astfel, obții tonus muscular, flexibilitate, forță și reduci riscul infarctului.

5. Migrenele sunt o scuză. Pe lângă endorfinele care sunt responsabile cu plăcerea, dacă faci dragoste beneficiezi și de anticorpi care te protejează împotriva gripei și răcelii. Dacă faci dragoste de trei ori pe săptămână, ai un nivel cu până la 60% mai ridicat de imunoglobina A, care îți întărește sistemul imunitar.

6. Antihistaminic natural. Dacă faci dragoste de fiecare dată când simți că ai febră, nas înfundat sau crize de astm, vei sesiza că toate simțurile îți sunt potențate, inclusiv papilele gustative. Cercetătorii susțin că bărbații sunt o sursă naturală de seleniu, zinc și calciu pentru femei, care ar avea un rol împotriva cancerului. Așadar, dacă ai o relație stabilă, optează pentru contraceptive dacă vrei să te bucuri de toate aceste beneficii.

7. Femeile devin mai fertile. Se pare că pentru femei, partidele satisfăcătoare pot întreține sănătatea reproductivă. Cu cât o femeie are relații mai des, cu atât produce mai mult estrogen și prolactină.

8. Scade riscul de cancer la prostată. Bărbații cu vârste cuprinse între 20-30 de ani, pot reduce șansele de apariție a cancerului la prostată dacă au relații de cel puțin patru ori pe săptămână.

9. Stimulează un somn odihnitor. Oxitocina eliberată în momentul în care faceți dragoste este responsabilă pentru un somn profund și odihnitor. Așadar, dacă te confrunți cu insomnii, acesta este un remediu natural.

10. Viață lungă. Toți hormonii eliberați te ajută să te menții tânăr, energic și binedispus pentru o perioadă mai lungă de timp.

În concluzie, ai grijă să faci dragoste de fiecare dată când ai chef. Și dacă nu ai chef, încearcă să-ți faci pentru că nu vei avea decât beneficii.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment