Ce se întâmplă dacă bei un pahar de vin roșu pe zi

Probabil că ai auzit până acum că este indicat să bei un pahar de vin roșu pe zi, însă te-ai întrebat vreodată de ce? Sau ce se întâmplă cu organismul tău atunci când bei un pahar de vin roșu?

Se pare că este un medicament natural plăcut de toată lumea, mai ales că îți oferă o stare de bine dacă te limitezi la un singur pahar.

Fără dar și poate, vinul a fost și rămâne un subiect de studiu pentru cercetători, mai ales că s-a descoperit că în compoziția lui se află resvaratrolul, un atioxidant foarte puternic. Acesta face minuni în adevăratul sens al cuvântului pentru imunitatea noastră.

Iată ce se întâmplă de fapt atunci când bei un pahar de vin roșu pe zi:

1. Ajută reglarea ceasului biologic datorită conținutului de melatonină. Studiile arată că un pahar de vin roșu înainte de culcare te ajută să dormi mai bine, atenție totuși să nu exagerați pentru că se poate obține și contrariul. Cele mai bogate soiuri în melatonină sunt Merlot, Cabernet Sauvignon și Sangiovese.

vin-rosu-pe-zi2. Un pahar de vin roșu pe zi sau în timpul mesei ajută la scăderea tensiunii arteriale. În plus, flavonoidele și saponinele, te pot ajută să previi câteva boli cardiace.

3. Oferă sănătate și elasticitate tenului datorită conținutului bogat în antioxidanți. Resveratrolul are un efect antiîmbătrânire demn de luat în calcul.

4. Previn obezitatea tot datorită resveratrolului care inhibă dezvoltarea celulelor bolnave, crescând colesterolul bun.

5. Menține sănătatea vaselor de sânge pentru că favorizează crearea de oxid nitric, o substanțp cu rol de relaxare pentru țesuturi.

6. Reglează nivelul de zahăr în sânge, de aceea este recomandat să bei un pahar de vin roșu în timpul mesei. Pentru bolnavii de diabet, vinul roșu este interzis.

7. Menține sănătatea mintală la un nivel optim, astfel încât persoanele care consumă un pahar de vin sunt mai puțin predispuse depresiei.

8. Un pahar de vin roșu la o vorbă este perfect, dar în afară de asta stimulează și digestia, nu doar conversația. În plus, datorită conținutului de polifenoli, vinul roșu funcționează precum un pansament gastric în contact cu alimentele consumate.

TIPS: Nu uita să nu exagerezi cu vinul roșu. Sănătatea constă într-un singur pahar pe zi, nu mai mult!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment