Ce se întâmplă dacă bei un pahar de must

Ce se întâmplă dacă bei un pahar de must? Nu, nu te îmbeți, dar ai o mulțime de beneficii de pe urma unui pahar de must. Și pentru că tot e sezonul mustului, iată care sunt motivele pentru care ar trebui să bei un pahar de must pe zi:

1. Energizant: mustul este sucul proaspăt de struguri care nu a început să fermenteze. Un pahar de must îți asigură doza de vitamine și minerale necesară zilnic. Ba mai mult decât atât, mustul este recomandat persoanelor care suferă de anemie, dar și sportivilor de performanță.

2. Detoxifiere: mustul este un diuretic natural și îl poți folosi atunci când vrei să faci o cură de detoxifiere a organismului. De asemenea, este foarte bun și pentru bolile de rinichi, ajută la eliminarea toxinelor și este recomandat pentru oricine care suferă de viroză.

3. Tratează durerile reumatice: mustul tratează inflamațiile responsabile durerilor în cazul reumatismului și a gutei. Dacă vrei să scapi de aceste dureri, trebuie să bei zilnic un litru de must proaspăt, timp de o săptămână.

4. Tratează constipația: dacă ai probleme cu tranzitul intestinal, consumă înainte de masă un pahar de must și nu vei mai avea nicio problemă datorită conținutului de acid tartric.

ce-se-intampla-daca-bei-must5. Menține pielea tânără: strugurii, în general sunt recomandați pentru menținerea elasticității pielii datorită conținutului bogat în antioxidanți. Un pahar de must pe zi îți protejează pielea de acțiunea radicalilor liberi care îmbătrânesc pielea.

6. Scade colesterolul: mustul protejează inima de bolile cardiovasculare, scade nivelul colesterolului și îmbunătățește circulația perifică.

7. Te scapă de kilogramele în plus: pentru că ajută digestia și grăbește metabolismul, mustul te poate ajuta să pierzi câteva kilograme, cu condiția să nu conțină prea mult zahăr.

8. Previne cancerul: datorită antioxidanților puternici, mustul te ajută să ții cancerul la distanță.

Sucul de struguri sau mustul este bogat în vitamina A, B1, B2 și minerale, stimulează sistemul nervos și reduce retenția de apă din organism. Nu exagerați dacă sunteți diabetic sau dacă urmează să vă urcați la volan.

De asemenea, mustul poate fi folosit și ca mască pentru față. Tot ce trebuie să faceți este să vă ștergeți tenul cu un tifon înmuiat în must și în câteva zile, tenul va căpăta un aspect mai sănătos, iar pielea va deveni mai elastică.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment