Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă?

Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă? Peste tot auzim că trebuie să consumăm cel puțin doi litri pe apă pe zi, însă ce se întâmplă dacă bem apă mai mult decât organismul nostru are nevoie?

Specialiștii spun că este corect să bem apă atunci când ne este sete, iar cantitatea pentru fiecare în parte se calculează astfel: numărul de kilograme înmulțit cu 30 mililitri de apă sau în cazul în care faceți efort fizic, se înmulțește un mililitru de apă cu o calorie consumată. Dacă greutate vostră este de 70 kg, atunci trebuie să consumați aproximativ doi litri de apă, însă dacă aveți 50 de kilograme este indicat să consumați 1,5 litri de apă.

Faptul că se promovează consumul de 2 litri de lichide zilnic este eronat: trebuie să consumăm apă și nu orice fel de lichide. Totuși, dacă bem prea multă apă, medicii spun că persoanele cu rinichi sănătoși nu vor avea nicio problemă și o vor elimina normal.

În publicația dailymail.co.uk a apărut un caz conform căruia o femeie din Marea Britanie a consumat trei litri de apă la indicațiile medicului pentru a scăpa de durerile de cap și digestia lentă. După 4 săptămâni în care a consumat zilnic între doi și trei litri de apă, femeia a declarat că se simțea mult mai bine și că a slăbit un kilogram. Ba mai mult decât atât, pielea fiind foarte hidratată a început să pară mai tânără decât este.

ce-se-intampla-daca-bei-apaNevoile diferă de la individ la individ, ceea ce înseamnă că apa trebuie consumată în funcție de problemele de sănătate și de numărul de kilograme pe care fiecare persoană le are.

Consumul de apă previne apariția diabetului și a cariilor dentare. Un alt studiu desfășurat pe o perioadă de 6 ani a arătat că un consum corect de apă poate reduce riscul infarcturilor. Deshidratarea poate duce la dureri de cap, lipsă de energie și oboseală sau chiar atrofierea mușchilor. Dacă vei consuma suficientă apă, vei elimina mai ușor toxinele, precum și kilogramele în plus.

Tu câtă apă bei în fiecare zi?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment