Ce se întâmplă dacă bei apă de la robinet!

Clorul este o soluție comună de a dezinfecta casa, fiind folosit peste tot în lume împotriva microbilor, bacteriilor din apă și în numeroase soluții dezinfectante.

Cu toate că este atât de mult folosit, puțini oameni știu ce pericole majore reprezintă clorul pentru sănătatea noastră.

apa-de-la-robinetIată la ce pericole te expui din cauza clorului:

Recent a fost realizat un studiu în SUA, unde s-a dovedit că riscul de a face diferite forme de cancer este cu 93% mai mare în cazul persoanelor care beau apă care a fost purificată cu clor spre deosebire de cei care nu consumă astfel de apă.

Același risc este valabil și pentru persoanele care înoată în bazinele purificate cu clor și pentru persoanele care folosesc constant clor în gospodărie.

Cancerul la sân a fost și el asociat cu utilizarea clorului, fiind o legătură directă între clorine și derivate de clor și cancerul de sân.
Conform studiilor, cel puțin 16 substanțe derivate din clor, folosite ca dezinfectant, sunt direc responsabile pentru cancerul mamar la cobaii din laborator.

Specialiștii susțin că substanțele din clor au capacitata de a se depozita în celulele adipoase, ceea ce crește riscul în cazul femeilor cu vârsta peste 40 ani.

Cancerul de vezică urinară este un alt risc major pe care îl implică utilizarea clorului pentru tratarea apei de băut.
În Jurnalul American de Epidemiologie a fost publicat un articol, conform căruia persoanele care beau apă purificată cu clor au un risc cu 35% mai mare să dezvolte cancer la vezica urinară, iar cei care înoată în bazinele cu apă tratată au un risc mai mare cu 57%.

În cazul copiilor, pot apărea probleme respiratorii din cauza clorului din piscine, conform unui raport de la Universitatea din Bruxelles. Cauza principală pentru această problemă o reprezintă capacitatea clorului de a modifica permeabilitatea mucoasei respiratorii și prin aceasta o predispoziție pentru infecții virale și implicit forme severe de bronșită, astm și alte afecțiuni respiratorii.

Tu ce fel de apă consumi?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment