Ce se întâmplă dacă amesteci ingrediente cosmetice!

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă amesteci ingrediente cosmetice diferite? Sau la ce riscuri te expui?

Cel mai comun tip de ten este cu siguranță tenul mixt sau gras în zona T, restul tenului fiind fie uscat, fie sensibil. Acest lucru nu poate însemna decât că trebuie să acorzi o atenție sporită felului în care îți îngrijești tenul.

Există produse cosmetice de calitate, care în mod normal, ar trebui să-ți facă numai bine, însă dermatologii avertizează că trebuie să acorzi atenție la combinațiile între ingredientele produselor cosmetice. Majoritatea revistelor de frumusețe recomandă un întreg ritual de îngrijire: de la curățare, peeling, creme anti-aging până la retinol și factor de protecție, însă ordinea în care trebuie să le folosești este de multe ori omisă.

ingrediente-cosmeticeCeea ce ar trebui să fie combinația ideală pentru îngrijirea tenului, se poate transforma rapid într-o formulă dezastruoasă pentru pielea ta.
Iată un ghid de folosire a acestor ingrediente cosmetice:

1. Dacă amesteci Benzoyl Peroxide cu Retinol vei obține un ten uscat, sensibil și cu descuamări. Nu folosi niciodată aceste două ingrediente care luptă împotriva acneei și ridurilor pentru că vei avea un ten exfoliat peste măsură. Mai mult decât atât te poți confrunta cu bășici și înroșirea pielii.

Ce este de făcut dacă ai acnee, însă vrei să folosești un produs anti-aging?

Dermatologii recomandă folosirea celor două produse în intervale de timp diferite: cel pentru acnee dimineața, iar cel antirid seara, după ce ai curățat tenul.

2. Acid hyaluronic și cremă de față pe bază de ulei: este o combinație care nu-ți asigură eficiență anti-aging. Acidul hyaluronic este un ingredient foarte popular în rândul produselor antirid, însă acesta nu trebuie aplicat niciodată peste un ulei de față sau cremă pe bază de ulei. Aplică întotdeauna întâi crema pe bază de acid hyaluronic și după 30-60 minute poți aplica liniștită orice ulei dedicat tenului.

3. Retinol și peeling chimic: cele două sunt dedicate ridurilor, însă folosite în același timp, pot provoca arsuri grave tenului. În momentul în care optezi pentru un peeling chimic, tenul se descuamează și se efoliază toate celulele moarte, însă dacă în același timp folosești și produse pe bază de retinol, vei obține iritații, arsură, bășici și inflamarea epidermei.

4. Epilarea și Retinolul: atunci când vrei să te duci la epilare ai grijă să nu folosești produse pe bază de Retinol cu o săptămână înainte, cu atât mai mult dacă epilarea este făcută cu ceară, altfel riști să ai o piele descuamată.

Tu știai că există ingrediente cosmetice care pot deveni periculoase pentru tenul tău?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment