Ce șarpe ești!

sarpe

Știți vorba aia „Ce șarpe ești?”

A fost odată o femeie care a avut ca animal de companie un șarpe pe care l-a iubit foarte mult. Șarpele avea aproximativ doi metri lungime și într-o zi a încetat să mai mănânce. După câteva săptămâni în care femeia a încercat în zadar să facă șarpele să mănânce, a hotărât să se ducă la veterinar. Femeia i-a explicat medicului situația, apoi a fost întrebată dacă șarpele dormea în pat cu ea și dacă se perinda foarte aproape de stăpână. Femeia a răspuns: „Da, făcea asta zi de zi și acum sunt foarte tristă că nu-l pot ajuta să se simtă mai bine.”

Veterinarul a spus: „Doamnă, șarpele dumneavoastră nu este bolnav, el se pregătește să vă mănânce. El doar se măsura în fiecare zi ca să știe cât de mare trebuie să fie pentru a vă mânca, de aceea nu mai mănâncă! Are nevoie de suficient spațiu pentru a vă digera!

Morala poveștii? Doar pentru că cineva îți doarme în pat și crezi că te iubește din tot sufletul, nu înseamnă că intențiile lui sunt cele mai bune!

sarpeCând îi spui unui om Ce șarpe ești! nu faci altceva decât să-i asociezi imaginea cu cea a unui om viclean, ascuns în spatele unei imagini false, cu intenții urâte. Problema e cum îți dai seama de intențiile lui înainte să-ți facă rău? Depinde de tine, probabil. Cât de multă încredere îi oferi, cât de mult vrei să ții ochii deschiși, cât de mult poți gândi cu mintea și nu cu sufletul. Pentru că la final, draga mea, dacă nu ești atentă vei fi mâncată de un astfel de.. om! Și nu cred că asta ar fi atât de dureros pentru că de obicei te lovește atât de tare când te aștepți mai puțin, încât nu ai timp să mai simți durere. Problema e când ai băga mâna în foc pentru el, iar tu te alegi cu niște.. colți.

Descoase-l bine

Șarpe sau nu, dă-mi voie să-ți spun un lucru: de năravurile proaste nu scapă nimeni. Așa că fii ca un burete și absoarbe orice informație despre oamenii cărora le permiți să stea pe lângă tine. A înșelat-o pe fosta? O va face și cu tine. Aici nu e vorba despre tine sau despre ea, aici e vorba despre alegerile lui, așa că nu te învinovăți. E instabil emoțional? Nu-l stabilizezi tu, cel puțin nu pentru o perioadă prea lungă de timp. Așa că nu-ți asuma probleme inexistente.

Sunt oameni așa.. cu comportament de șarpe și sunt oameni care-și pun sufletul pe tavă. Alege-i pe aceia și o să fie bine.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment