Ce să nu spui cuiva care trece printr-o despărțire

Mulți dintre noi avem tendințe depresive după despărțire. Depresia este o boală gravă care afectează peste 120 de milioane de oameni din întreaga lume. Îți poți observa prietenii sau chiar părinții cu o stare de spirit proastă și fără energie. Este normal, având în vedere că au pierdut pe cineva drag sau și-au dat seama că lucrurile nu au ieșit precum au vrut ei. Ceea ce îi spui unei persoane după o despărțire poate avea un impact negativ imens, care poate fi observat în muncă, viața de familie, somn, obiceiuri alimentare și sănătate fizică. Așa că, atunci când te vei întâlni cu un prieten, rudă sau coleg care a trecut printr-o despărțire de curând, asigură-te că nu vei face aceste greșeli comune, dar insensibile.

1. „Treci peste asta!”
Despărțirile sunt probleme serioase, care nu sunt mereu ușor de abordat. Fiecare are o perioadă anume în care simte că viața nu mai are sens, că a petrecut atât de mult timp lângă cel pe care îl considera sufletul pereche, iar acum totul a dispărut. Încearcă să fii disponibil pentru prietenul îndurerat, care a trecut printr-o despărțire de curând, dar nu prin comentarii dureroase care îl vor îndepărta și de tine.

Ce-să-nu-spui-cuiva-care-trece-printr-o-despărțire2. „Hai că nu este așa rău.”
Nu știi cât de grea este despărțirea pentru acea persoană. Poate că nu pare a fi afectată prea tare, însă în interior o despărțire poate provoca pagube majore. Încearcă să nu subminezi sentimentele prietenului sau să minimizezi pagubele dacă nu înțelegi prin ce trece.

3. „Ești slab.”
Tristețea nu semnifică slăbiciune. Această atitudine îndreptată către cineva care s-a despărțit de curând arată o lipsă de compasiune și înțelegere, care te face pe tine slab de caracter. Deși o persoană se poate simți astfel din cauza evenimentelor recente, numind-o astfel, nu o vei ajuta să treacă mai departe.

4. „Nu te mai plânge!”
Astfel de declarații spuse unei persoane îndurerare sunt răutăcioase și pot provoca mai multe daune. Sentimentele de care vrea să scape povestindu-ți ție par ilogice și te pot irita, dar sunt provocate de un sentiment de neajutorare. Ca și oameni, avem tendința de a ne exprima sentimenele prezente. Dacă ar fi fost fericit, el ar fi împărtășit asta cu tine. Nu este corect să-i accepți doar sentimentele pozitive.

5. „Eu am trecut peste asta.”
Ceea ce funcționează pentru tine, nu va funcționa pentru toată lumea. Experiența cuiva în ceea ce privește despărțirile sau evenimentele fericite poate fi destul de diferită de percepția ta. Fiecare are propriile predispoziții, istorie personală iar tratamentul trebuie personalizat. În plus, dacă reușești să treci peste un eveniment, nu înseamnă că s-au rezolvat și problemele. Este posibil să fie ascunse problemele, iar dacă reapar, nu va fi prea benefic pentru tine.

6. „Vei fi bine.”
Ai grijă când folosești această expresie, mai ales dacă e destinată unei persoane care tocmai a trecut printr-o despărțire. Chiar dacă tu poți să vezi o soluție ușoară pentru tristețe sau depresie, cel care se destăinuie în fața ta poate părea fără speranță sau planuri de viitor. O îmbrățișare și o vorbă bună pot însemna mai mult decât crezi.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment