Ce să nu faci niciodată pe Facebook

facebook

Ce să nu faci niciodată pe Facebook:

Sunt câteva greşeli pe care mulţi oameni le fac pe Facebook, adesea fără a avea habar că postările lor nu sunt privite cu ochi buni de toată lumea, iar unele lucruri pot fi de-a dreptul scandaloase. Deşi nu sunt reguli scrise, iată ce să nu faci niciodată pe Facebook:

Nu pune poze indecente

Deschidem lista lucrurilor pe care să nu le faci niciodată pe Facebook cu ceva destul de evident: pozele indecente. Nu numai că este de prost gust, însă poţi ajunge ca, după ce postezi o imagine cu tine în sutien sau chiar mai rău, să regreţi amarnic. În lista ta de prieteni poţi avea colegi de muncă, poate chiar şefi, colegi de facultate sau liceu şi de ce nu, profesori sau părinţi. Chiar vrei să îţi cunoască toată comunitatea lenjeria intimă şi aluniţele cele mai ascunse?

Nu împărţi profilul cu jumătatea ta

Ce poate fi mai trist decât doi oameni care împart un profil de Facebook de parcă s-ar vinde scump şi nu îşi permit două? Noi înţelegem că vreţi să împărţiţi totul, însă albumele care conţin sute de poze cu voi împreună sunt suficiente pentru a lăsa de înţeles că aparţineţi unul altuia. Dacă o persoană încearcă să contacteze pe unul din voi poate avea surpriza că trebuie să se converseze cu celălalt. În plus, acest tip de profil este de regulă un compromis la care se ajunge din lipsa de încredere că celălalt nu îşi va face de cap dacă are propriul său cont de Facebook.

ce sa nu faci niciodata pe facebookNu posta poze cu copilul dezbrăcat

Sunt unii oameni care merg chiar mai departe, spunând că nu e ok să pui niciodată pe Facebook poze cu copilul. Noi nu suntem atât de radicali, însă te rugăm să nu ne înştiinţezi dacă este fetiţă sau băiat chiar arătându-ne. Abţine-te până când copilul este îmbrăcat şi apoi fă câte poze doreşti. În aceeaşi categorie intră şi pozele de la botez, când este abia scos din cristelniţă, sau imagini în care îl alăptezi sau îi schimbi scutecul. Acestea sunt detalii destul de intime, care ar trebui să rămână între cei apropiaţi familiei, şi nu postate public pentru a putea fi văzute de oricine.

Pentru a vă lămuri mai bine cum stă treaba cu acest tip de poze, gândiţi-vă dacă aţi publica astfel de poze în ziarul local, căci numărul de oameni care le-ar vedea ar putea fi cam acelaşi. În plus, puneţi-vă în locul copilului care va creşte, va ajunge adult şi va trebui să accepte că mama, tatăl sau bunica lui au răspândit poze cu el în aceste ipostaze pe tot internetul. Vouă v-ar plăcea?

Nu folosi Facebook pentru a te răni singură

Poate te simţi melancolică, poate pur şi simplu te plictiseşti, însă nu este recomandat să începi să cauţi fiecare fost prieten cu care ai avut o relaţie, pe care eventual nu ai încheiat-o în termeni amiabili. Nu vei face decât să te amăgeşti pe tine însăţi, deoarece sigur vei începe să te gândeşti “dar dacă…”, “şi oare cum ar fi decurs lucrurile…” sau “oare am fi putut continua?”. Mai degrabă canalizează-ţi enegia în scop pozitiv, priveşte înainte şi lasă trecutul acolo unde îi e locul, în trecut.

Nu încerca să pari ceea ce nu eşti

E drept, pe Facebook fiecare dintre noi încercăm să părem diferiţi faţă de ceea ce suntem. Vrem să îi facem pe alţii să creadă că suntem mai frumoşi, mai înalţi, mai în trend, mai fericiţi sau mai bogaţi decât suntem. Însă nu exagera, încearcă să păstrezi contactul cu persoana care eşti în realitate, căci cei care te cunosc în viaţa reală ştiu şi cât de înaltă, slabă sau la modă eşti. În plus, este o dovadă de încredere în propria persoană şi de tărie de caracter să îţi accepţi defectele şi particularităţile şi să nu încerci să le alterezi în lumea virtuală.

Nu uita să setezi câteva filtre de intimitate

Facebook îţi dă posibilitatea să alegi cine îţi vede postările, cât de vizibil să fie contul tău şi cum să îi fie afişaţi prietenii din lista ta unei alte persoane. Este important să îţi configurezi aceste setări după bunul plac, în caz contrar toţi cei pe care nu îi ai în lista de prieteni putând să vadă profilul tău aşa cum îl văd şi prietenii.

Nu îţi trăi viaţa pe Facebook

Nu în ultimul rând, foloseşte reţeaua de socializare pentru a comunica, pentru a păstra legătura cu prietenii şi pentru a te informa. Facebook nu ar trebui să înlocuiască interacţiunea din viaţa reală cu cei apropiaţi şi timpul liber n-ar trebui petrecut pe telefon în detrimentul unei plimbări sau ieşiri cu cei dragi. Priveşte Facebook ca pe ceea ce este, un mijloc de comunicare, şi nu face din el un scop în sine.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment