Ce să nu faci când iei anticoncepţionale – Află care sunt lucrurile interzise

Ce să nu faci când iei anticoncepţionale – Află care sunt lucrurile interzise

Dacă administraţi anticoncepţionale, probabil că aţi văzut că au un prospect destul de mare, dar mai ales care nu trebuie ignorat. Contraceptivele nu se iau după ureche şi nici după sfaturile prietenelor voastre.

Iată ce nu trebuie să faci când iei anticoncepţionale:

1. Nu lua anticoncepţionale fără să faci analizele necesare înainte: hemograma completă, coagulograma, acid uric, creatinină.

2. Nu lua anticonepţionale dacă: ai probleme circulatorii, afecţiuni ale ficatului sau ale rinichilor, afecţiuni cerebrale, infarct, astm, epilepsie sau lupus.

3. Nu lua contraceptive dacă ai avut vreun cheag de sânge în anii din urmă.

4. Nu fuma când iei anticoncepţionale: prezinţi riscuri cu 60% mai mari să dezvolţi boli cardiovasculare.

5. Nu consuma grapefruit: acest fruct anulează efectul contraceptivelor şi te poţi trezi cu o sarcină nedorită.

6. Nu ţine pastilele în baie sau alte camere unde umiditatea este crescută. Pastiele se păstrează la loc uscatcu temperaturi între 15-24 grade Celsius.

7. Nu alăpta dacă iei anticoncepţionale. Substanţele conţinute de pilule trec în compoziţia laptelui, care la rândul lui poate fi diminuat.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment