Ce să mănânci în funcție de forma corpului

forma corpului

Alimentaţia corectă în funcţie de forma corpului

Primul lucru pe care îl observi când te uiţi în jurul tău este cât de diferiţi suntem când vine vorba de forma corpului. Pentru a ne pune în valoare avantajele corpului nostru, trebuie să acordăm atenţie alimenaţiei de zi cu zi.
Fiecare organism este diferit şi tocmai de aceea când punem câteva kilograme în plus, vei observa că modificările pe care le suferă corpul nostru, sunt diferite de la persoană la persoană. Unele sunt mai late în şolduri, altele în umeri sau kilogramele acumulate se depozitează numai în jurul abdomenului. Este frustrant să vezi cum prietena ta cea mai bună poate mânca orice şi oricât fără să se îngraşe, iar tu te abţii la nenumărate delicii, ştiind ce uşor se vor observa micile acumulări. Însă trebuie să înţelegi că suntem construiţi diferit, alţii arzând mai uşor caloriile sau distribuirea grăsimilor se face diferit. Tocmai de aceea, tu trebuie să fii mai isteață şi să profiţi de aceste trucuri utile pentru a te menţine într-o formă echilibrată.

forma corpuluiCum trebuie să mănănci sănătos în funcţie de forma corpului tău?

Dacă forma corpului tau este  măr:
Atunci te confrunţi cu faptul că îţi controlezi cu greu poftele pentru cafea, sucuri sau dulciuri. În general ai picioarele şi mâinile subţiri, dar atunci când iei în greutate, primul lucru se vede în talie.
Corpul tău absoarbe rapid zahărul, iar tu va trebui să scoţi din alimentaţia ta produsele care-ţi dereglează nivelul glicemic. De obicei îţi scade imediat pofta de viaţă şi energia dacă nu mănânci ceva dulce.
Pentru a evita asta, iată câteva alimente recomandate pentru forma corpului tău. Te menţii energică şi suplă consumând: stafide, kiwi, avocado, carne cu proteine bune (carnea de pui, peşte, curcan), nuci, seminţe, salată, spanac, etc. Aşadar, fructele şi legumele cu un aport mare de fibre sunt obligatorii pentru tine.

Dacă forma corpului tău este pară atunci:
Eşti predispusă să te îngraşi în jurul şoldurilor şi a coapselor, astfel partea inferioară este relativ mai mare decât cea superioară.
Evită fructele precum bananele şi strugurii şi stai departe de prea mulţi cartofi sau orez. De asemenea, renunţă la lactatele grase sau preparatele cu tofu.
În general, persoanele cu forma de pară au un nivel de estrogen mai ridicat, tocmai de aceea este bine să introducă în alimentaţia lor legume şi fructe care ajută organismul să echilibreze nivelul hormonilor de estrogen.
Poţi mânca în voie ciuperci, fulgi de ovăz, pepene verde, galben, lobodă, etc.

Dacă forma corpului tău clepsidră atunci:

Te poţi considera norocoasă. Este una din formele cele mai atrăgătoare, partea superioară fiind egală cu partea inferioară, iar talia în general subţire.
Alimentele ideale pentru a-ţi menţine forma corpului suplă sunt tonul, broccoli, carnea de curcan, de pui, nucile, avocado, varza, şi multe alte alimente bogate în omega 3.

Dacă forma corpului tău este dreaptă atunci:
În general eşti slăbuţă, iar metabolismul tău este foarte alert. Nu există diferenţe mari între umeri, talie şi şolduri. Tu eşti genul de persoană care poate mânca orice, oricând , dar ai grijă că şi tu eşti predispusă la a face burtică.
Asigură-ţi un consum de alimente care te ajută să ai un aport proprice de carbohidraţi complecşi.
Consumă în voie fructe carne de pui, carne slabă de vită, orez brun, avocado, cereale integrale, peşte, seminţe şi multe verdeţuri.

Nu uitaţi să vă menţineţi hidratate şi să faceţi cât se poate de des mişcare fizică. Puteţi alege între înot, tenis, bicilism sau chiar şi dans. Nu totul ţine de sală şi jogging.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment