Ce să faci dacă ești balonat

Balonarea poate apărea în viața oricui, indiferent dacă a mâncat o salată mare sau a mâncat prea repede. Indiferent de cauză, cine ar vrea să se simtă balonat toată ziua? Iată câteva remedii pe care le poți încerca și tu în cazul balonării!

Remedii naturale pentru momentele în care ești balonat

1. Prepară un smoothie detoxifiant

De fiecare dată când simți că începi să te balonezi, poți apela la blenderul tău pentru un smoothie detofixiant, care luptă contra balonării. Adaugă apă de cocos, varză kale, pătrunjel, ananas, lămâie, ghimbir proaspăt și multă gheață. Poți bea acest smoothie la micul dejun și la prânz, iar la cină poți mânca o supă de legume. Până a doua zi, balonarea va dispărea. Această băutură conține multe fibre și va ajuta orice se află în tractul digestiv să iasă din corp.

2. Mănâncă semințe de fenicul dacă ești balonat

Dacă te simți balonat după masă, mănâncă jumătate de linguriță de semințe de fenicul coapte. Aceste semințe mici au proprietăți de reducere a balonării și a gazelor, însă îmbunătățesc și respirația. Dacă ai tendința de a fi balonat mereu, pune semințele într-o tigaie. Dă căldura pe mediu și amestecă semințele în mod constant, până când simți aroma lor. Apoi, lasă semințele să se răcească și depozitează-le într-un borcan de sticlă. După mese, mestecă și înghite semințele de fenicul.

De asemenea, poți face și un ceai de fenicul cu chimen și coriandru. Poți mesteca și puțin ghimbir sau bea o cană de ceai de ghimbir pentru a scăpa de balonare.

3. Masează-ți stomacul

Poți să îți masezi puțin stomacul pentru a preveni balonarea. Întinde-te și masează-ți burta în sensul acelor de ceasornic, cu ajutorul câtorva picături de ulei de susan. Acesta ajută la reducerea spasmelor cauzate de gaze. Tehnica mută gazele și scaunul până la colon, împingând ușor în direcția corectă. Din punct de vedere energetic, balonarea este un indiciu al dezechilibrului Vata. Există prea mult aer în sistemul digestiv, care se deplasează uneori în direcția greșită.

4. Mergi pe jos și bea apă

Atunci când te simți balonat, ar trebui să îți propui să mergi pe jos după masă și să bei mai multă apă, potrivit dieteticienilor. Este o soluție simplă pentru o problemă neplăcută. Fluidul suplimentar ajută la scăderea retenției de apă. Mișcarea după consumul de alimente, în timp ce se face digestia, s-ar putea să te facă să te simți mai bine. Uneori, cele mai ușoare soluții funcționează cel mai bine.

Cu toate acestea, dacă descoperi că ești mereu balonat și nu funcționează nimic, programează-ți o vizită la medic. S-ar putea să fii sensibil la ceva din dieta ta sau este vorba despre o problemă digestivă mai serioasă.

Avatar

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment