Ce să faci dacă ai barba rară?

barba

Bărbații cu barbă inspiră maturitate, sinceritate, putere, generozitate, curaj și par a fi un fel de familiști convinși, lucru care devine foarte atrăgător pentru o femeie. În plus, încă e la modă și pare că nu se va demoda prea curând, având în vedere că barba pare să aibă mai degrabă legătură cu personalitatea decât cu tendințele.

Ce faci dacă barba rară? Mai poți face ceva dacă nu mai ești adolescent? Sigur că da.

Iată ce poți face ca să-ți crească barba:

1. Schimbă alimentația

Unul dintre hormonii de care depinde creșterea bărbii este testosteronul, iar producția acestuia este influențată de alimentație. Știi, vorba aceea cum că frumusețea vine din interior, chiar are un sâmbure de adevăr. Așa că va trebui să consumi mai des pește, struguri, carne de vită, nuci, semințe de dovleac, carne de miel, cacao, spanac, ciuperci. Poți consulta un specialist, dacă vrei, însă barba nu va crește fără o alimentație bogată în zinc, magneziu și vitamina D.

2. Fă sport

Știi femeile acelea care au o pilozitate mai mare? Au prea mult testosteron. Specialiștii susțin că sportul, în toate formele sale, ajută la reducerea hormonului feminin (estrogenul) și în același timp ajută la suplimentarea cantității de testosteron, hormon de care ai nevoie pentru o barbă mai deasă. În plus, acest hormon scade cu 1% la bărbați după vârsta de 30 de ani, așa că nu e niciodată prea târziu.

3. Evită obiceiurile nocive

Studiile au arătat că există o legătură între țigări și barba rară. Alcoolul, în schimb, este asociat cu căderea părului de pretutindeni. Așadar, dacă vrei să nu-ți pierzi părul, las-o mai ușor cu alcoolul.

4. Optează pentru stilul potrivit

Dacă nu ai o barbă deasă asta nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la ea. Sigur că nu poți opta pentru o barbă plină (Full Gandalf), însă poți adopta cu ușurință stilul goatee (este o versiune a ciocului fără mustată sau mustață scurtă, fiind potrivit mai ales dacă ai bărbia ascuțită sau fața pătrată), Van Dyke (este similar cu goatee, însă mustața este separată de barbă și poate fi purtată în stiluri diferite) sau Thick strap, un stil ideal pentru bărbații care au suficient păr de-a lungul liniei maxilarului și bărbiei. Poți folosi un trimmer ca să razi părul de pe obraji.

Dacă nu știi cum să-ți aranjezi barba, nu ezita să apelezi la un specialist, iar atunci când ți-ai descoperit stilul, poți investi în produse profesionale de îngrijire a bărbii.

Foto: Unsplash

Leave Your Comment