Ce să faci cu bananele prea coapte

Când cumperi bananele, le iei aproape verzi. După câteva zile, dacă uiți de ele, s-ar putea să ai de-a face cu o situație neplăcută: se înnegresc și parcă nu îți vine să le mai mănânci. Iată ce să faci cu bananele prea coapte!

Cum să mănânci bananele prea coapte?

În timp ce multe rețete recomandă folosirea bananelor coapte perfect, acestea nu sunt întotdeauna disponibile. Cine are timp să stea să păzească o banană? Dacă nu vrei să faci o pâine cu banane, există multe alte opțiuni care să te ajute să folosești bananele prea coapte. Data viitoare când vrei să salvezi o banană, încearcă una dintre rețetele de mai jos! Preparatele acestea sunt atât de gustoase, încât s-ar putea să vrei să lași bananele să se coacă prea tare în mod intenționat.

Pâine cu banane

Această pâine sănătoasă cu banane nu îți va crește nivelul de zahăr din sânge. Rețeta conține făină de migdale și cocos și cantitatea perfectă de scorțișoară.

Ingrediente:

3 banane (2 coapte foarte tare, 1 mai puțin coaptă)
1 cană de făină de migdale
1/4 cană de făină de cocos
2 ouă
2 linguri de sirop de arțar
2 linguri de ulei de cocos
2 lingurițe de esență de vanilie
1 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță de sare

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și se pune hârtie de copt într-o tavă de pâine.

2. Se pasează 2 banane prea coapte și se adaugă untul, siropul de arțar, vanilia și ouăle, amestecând bine, până când se obține o compoziție omogenă. Într-un castron separat, se amestecă ingredientele uscate. Se adaugă ingredientele uscate în amestecul cu banane și se amestecă iar.

3. Se pune aluatul în tavă, cu ajutorul unei spatule. Banana proaspătă se taie în jumătate, pe lungime. Apoi, se pune în partea de sus a aluatului.

4. Se lasă la cuptor timp de 30 de minute sau până când este gata.

Smoothie cu banane și unt de arahide

Adăugarea bananelor în smoothie-ul tău reprezintă o modalitate excelentă de a obține o textură cremoasă. Iar bananele prea coapte sunt perfecte, având în vedere că pot fi pasate și integrate în smoothie mult mai ușor.

Ingrediente:

1 banană mare
1 cană cu cuburi de gheață
1/2 cană cu lapte de migdale
1/4 cană cu iaurt grecesc
1 lingură de unt de arahide
1/2 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare:

Adaugă toate ingredientele într-un blender și amestecă-le până când obții o compoziție omogenă.

Pentru a transforma acest smoothie într-o băutură răcoritoare, încearcă să folosești banane congelate.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment