Ce să faci când te strâng pantofii

Nu urăști momentul când îți cumperi perechea perfectă de pantofi doar pentru a descoperi imediat după că te strânge? Bineînțeles că păreau perfecți când i-ai probat la magazin, dar după ce i-ai purtat preț de câteva ore, ai observat că sunt incomod de mici. Dacă te strâng pantofii și nu poți -sau nu vrei- să-i returnezi, acestea sunt modalitățile prin care îi poți întinde.

1. Mergi la un cizmar profesionist
Dacă ești dispus să dai niște bani, du-ți pantofii la un cizmar profesionist, deoarece acesta va putea să-i facă pe placul tău. Există însă și alte moduri pe care le poți aplica în cazul în care te strâng pantofii fără a plăti.

2. Poartă pantofii prin casă
Pentru a putea purta acești pantofi pentru perioade lungi de timp, cum ar fi toată ziua la muncă sau toată seara în cadrul unui eveniment, va trebui să-i faci mai confortabili. Purtarea pantofilor prin casă pentru perioade scurte de timp va slăbi duritatea materialului și va întinde pantofii. Când pantofii îți rănesc picioarele, scoate-i. Pentru a grăbi procesul, poartă o pereche de șosete groase -sau mai multe perechi- înainte de a purta pantofii pe afară.

3. Utilizează instrumente de întindere a pantofilor
O alternativă a întinderii pantofilor cu ajutorul propriilor picioare este introducerea altor obiecte în pantofii strâmți. Încearcă să umpli pantofii cu șosete sau cu ziare mototolite în sus. Există și instrumente special făcute pentru a întinde pantofii. Acestea pot ajusta atât lungimea, cât și lățimea unui pantof. Ai însă grijă să nu lărgești pantofii prea mult.

Ce-să-faci-când-te-strâng-pantofii4. Îngheață-ți pantofii
Cu toții am auzit că apa își mărește volumul atunci când îngheață. Înghețarea pantofilor îi va extinde. Tot ceea ce trebuie să faci este să umpli câte o pungă de sendvișuri cu apă pentru fiecare picior pe câte un sfert. Introdu pungile în pantofi, pune-i în congelator și lasă-i acolo până îngheață apa. Odată ce-a înghețat, las-o să se dezghețe, scoate pungile din pantofi și probează-i. Dacă nu a funcționat, mai poți încerca încă o dată. Această metodă poate fi un pic dificilă, va trebui să fii sigur că apa nu curge când e pusă în pantofi. Pentru pantofi confecționați din pânză, care se pot pot uda, poți îngheța tot pantoful. Udă pantofii, adaugă apa înăuntru și pune totul la congelator. Când totul se va topi și se va usca, sperăm că nu vei mai avea problema că te strâng pantofii, ci o pereche potrivită.

5. Încălzește-ți pantofii
Înafară de metoda înghețării pantofilor, încălzirea acestora este o altă opțiune populară. Pentru a aplica această metodă, pune-și o pereche de șosete groase, iar apoi pantofii. Scoate uscătorul de păr, setează-l la nivelul maxim și încălzește pantofii în părțile unde sunt prea strâmți. În timp ce faci asta, mișcă-ți piciorul, îndoindu-ți degetele înainte și înapoi pentru a mișca cât mai mult material posibil. Această metodă nu pare foarte confortabilă, dar este funcțională. Atât metoda înghețării, cât și cea a încălzirii te ajută să întinzi pantofii de la jumătate până la o mărime. Pentru pantofii din piele funcționează cel mai bine, deoarece, odată întinși, este puțin probabil să își mai revină la mărimea originală.

Acum că ești înarmat cu mai multe modalități de a-ți întinde pantofii, te poți uita și scoate din pantofar perechile care trebuie întinse. Nu vei mai spune niciodată că te strâng pantofii.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment