Ce să faci ca să nu mai sughiți

Cu siguranță ți s-a întâmplat să sughiți când ți-e lumea mai dragă și să te oprești cu greu. Există câteva lucruri pe care poți să le faci atunci când vrei să oprești sughițul în numai câteva secunde.

Iată care sunt acestea:

1. Spală-te pe mâini, apoi cu degetul arătător de la fiecare mână acoperă nările, iar cu degetele mari, urechile, astfel încât să nu mai auzi nimic. Respiră câteva secunde pe gură și vei vedea că nu mai sughiți.

2. Ia un pahar cu apă, așază-te pe scaun, ia o gură de apă, dar nu înghiți și apleacă-te cât poți în față, astfel încât să atârne capul. Înghite apa din această poziție, ridică ușor, apoi respiră. În mod normal, ar trebui să nu mai sughiți.

3. Întinde diafragma cât poți de mult. Ridică-te în picioare, stai drept și inhalează cât mai mult aer în plămâni până simți că se umflă puțin abdomenul. Ține respirația câteva secunde, apoi expiră încet tot aerul.

4. Bea repede un pahar cu apă la temperatura camerei.

5. Trage genunchii la piept sau apleacă-te pentru a comprima pieptul.

6. Ia un pahar cu apă rece și fă gargară câteva secunde, fără să înghiți apa.

7. Bea o lingură de suc de lămâie.

ce-sa-faci-ca-sa-nu-mai-sughitiCare sunt cauzele principale pentru apariția sughițului de scurtă durată?
– fumatul în exces
– mâncatul rapid cu înghițirea unei cantități mari de aer în același timp
– excesul alimentar, în special condimente și grăsimi
– consmul mare de alcool sau băuturi carbogazoase (acestea provoacă iritația diafragmului)
– schimbarea bruscă a temperaturii
– consumul de băuturi fierbinți urmate de băuturi reci
– anxietatea
– tusea

Dacă sughiți mai mult de 24 de ore, se recomandă vizita la gastroenterologie pentru investigații. Tratamentul poate consta în blocajul anestezic al nervului frenic, administrarea unor medicamente, implantarea chirurgicală a unui stimulator electric al nervului vag sau rareori secționarea chirurgicală a nervului frenetic.

Tu ce metode cunoști pentru a te opri din sughiț?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment