Ce produse pentru epilat trebuie să folosim?

Vara este aproape, iar dacă îți place să stai la plajă ar trebui să-ți pregătești corpul pentru expunerea la soare. Ține o dietă eficientă, achiziționează-ți câteva produse pentru epilat, mergi la sală cât mai des și apelează la masajele anticelulitice! Sigur că o să te gândești că e prea devreme să-ți faci planurile de estetică, însă nu uita că iritațiile și firele de păr crescute pe sub piele necesită timp, iar dacă vrei să ai pielea ca de bebeluș trebuie să urmărești câteva reguli:

1. Epilarea inghinală:
Zona inghinală este dificil de epilat, pielea fiind foarte sensibilă, iar firele de păr sunt mai groase decât în alte regiuni ale corpului. Este important să există o pregătire înainte de epilat și un tratament ulterior pentru calmare și hidratare.
Cea mai recomandată metodă de a te epila inghinal este cea prin ceară fierbinte, dar la o temperatură suportabilă pentru că porii se dilată și firele de păr se smulg mai ușor.

Produse-pentru-epilat

Ce produse pentru epilat se recomandă în cazul epilării inghinale?
– Pudră de talc: se aplică puțină pe zona care urmează să fie epilată, astfel încât ceara va smulge firele ușor fără să tragă și pielea;
– Ceara de unică folosință cu aromă de ciocolată: ceara obișnuită are un miros neplăcut, însă nu și dacă folosești ceară cu aromă de ciocolată!
– Ulei după epilat fără alergeni cu aloe vera: uleiurile după epilat, cu o compoziție exclusiv vegetală sunt recomandate pentru a lăsa pielea hidratată, catifelată, hrănită și perfect curată. De asemenea, uleiul cu aloe vera are un efect calmant și reduce orice urmă de roșeață.
– Ulei pentru încetinirea creșterii părului: epilarea cu ceară de unică folosință îți asigură o piele catifelată pentru cel puțin două săptămâni, dar poți prelungi această perioadă dacă folosești un ulei care să împiedice creșterea părului mai devreme de 4 săptămâni.

2. Epilarea axilei:
La fel ca în cazul epilatului inghinal, zona axilei este la fel de sensibilă, de aceea trebuie să folosești aceleași produse pentru epilat de mai sus: pudră de talc (mai ales că vorbim despre o zonă unde transpiri rapid), ceară de unică folosință, ulei după epilat fără alergeni și ulei pentru încetinirea creșterii părului.

Ceara cu ciocolata

Sursă foto: tbp.ro


3. Epilarea picioarelor:

În cazul picioarelor, poți folosi ceara tradițională pe care trebuie să o încălzești timp de aproximativ 20 minute. Este recomandat să aplici ceara în sensul de creștere a firelor de păr, ca ulterior să o poți smulge în sensul opus creșterii firelor de păr.

TIPS: Evită epilarea cu lama de ras sau cremele specifice. Conform specialiștilor din saloanele cosmetice, epilarea cu ceară este cea mai eficientă!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment