Ce probleme am întâmpinat la blocurile noi din București

În ultimii 8 ani, am locuit numai în apartamente noi. Decizie pe care am luat-o din cauza gândacilor. Și trebuie să recunoaștem că Bucureștiul are problema asta. Blocurile vechi au, de regulă, ghenă la fiecare etaj, drept urmare, gândacii își fac apariția când ți-e lumea mai dragă. Așa că mi-am spus că decât gandacii, mai bine îmi asum riscurile pe care le pot avea apartamentele noi.

Însă nu asta este discuția. Dacă dintr-un motiv sau altul ai optat pentru o locuință nouă, probabil că te întrebi ce probleme pot apărea la blocurile noi.

Fisuri, probleme cu electricitatea, presiune scăzută la apă, izolație proastă

Ce trebuie să știi despre fisurile din blocurile noi?

Explicația dezvoltatorilor pentru fisuri va fi întotdeauna aceeași: o construcție nouă este ca un organism viu, pereții lucrează tot timpul, iar aceste mici fisuri vor apărea mai ales la îmbinarea zidăriilor cu elementele de beton indiferent de materialele folosite.
Nu te grăbi atunci când cumperi o locuință nouă, mai ales în București. Dacă pereții au crăpături sau fisuri superficiale, verifică în contract dacă dezvoltatorul și-a asumat obligația de a face reparații după cel puțin 3 ani de la vânzarea locuinței. Dacă nu există această obligație, pune-ți un semn de întrebare. Este dreptul tău. Spune-i dezvoltatorului că vrei să revii cu un inginer pentru a studia eventualele probleme ale construcției. Deși poate fi o cheltuială în plus pentru tine, e mai bine să faci asta înainte de a cumpăra noua locuință.

Electricitatea

Apartamentele noi, făcute pe repede-înainte, mai au o problemă în afară de cea a fisurilor: instalația electrică. La unul dintre apartamentele noi în care am locuit, aveam des probleme cu electricitatea. O parte din bloc avea pană de curent de două ori pe zi, cealaltă jumătate, nu. Nu sunt expert, însă este evident că problema era din bloc și nu cu furnizorul de electricitate. Așadar, bine ar fi să te consulți cu un specialist acreditat și în privința aceasta.
Aceste fluctuații de electricitate m-au costat placa electronică de la centrala termică. S-a ars și nu mai puteam face altceva decât să o înlocuiesc. Acum am aflat că poți preveni asta cu ajutorul unui UPS. Am câteva acum și își fac treaba foarte bine.

Presiune scăzută la apă

Timp de 5 ani am locuit într-un apartament din sudul Bucureștiului. În primul an nu am avut nicio problemă cu apa, însă adevărul că nici nu erau atât de multe construcții ca acum. Așa a scăzut și presiunea apei. Vinovatul se pare că este încă necunoscut, așadar soluția proprietarilor a fost o pompă de apă, pe cheltuiala lor, bineînțeles. Mare atenție și la acest aspect.

Izolație proastă

Nu vei auzi niciun dezvoltator care să spună că nu a folosit cea mai bună izolație. Dacă poți, încearcă să cumperi o locuință în timpul iernii sau în toiul verii. Astfel vei putea identifica mai ușor diferența de temperatură. Dacă blocul nu are mansardă, asigură-te că acoperișul este izolat cu spumă poliuretanică albă și în niciun caz cu smoală și carton.

Una peste alta, am renunțat la ideea de apartament și am optat pentru casă. Tot nouă, tot de la un dezvoltator! Însă am avut surpriza să mi se pună în brațe două dosare cu sute de pagini pe care le-am putut studia cu oameni mai pricepuți decât mine. Așa da! Așa ar fi corect față de oricine plătește pentru o locuință nouă.

Tu ce probleme ai întâmpinat?

Leave Your Comment