Ce poți să tratezi cu cojile de ceapă

coji de ceapa

Cojile de ceapă sunt de multe ori ignorate de către gospodine, însă sunt la fel de sănătoase precum ceapa.

Ceapa este bogată în vitamine, minerale și are o mulțime de proprietăți benefice sănătății tale, așa că gândește-te de două ori înainte să mai arunci cojile de ceapă!

Iată ce poți trata cu ajutorul cojilor de ceapă:

1. Tusea și bronșita:

Cojile de ceapă conțin niște substanțe care îți întăresc sistemul imunitar. Atunci când suferi de tuse seacă poți să faci un decoct din coji, pe care trebuie să-l bei proaspăt. Pentru un gust mai plăcut, dar și pentru calmarea durerilor din gât, amestecă decoctul cu două lingurițe de miere.

2. Hipertensiunea:

Cojile de ceapă tonifică inima datorită unor substanțe pe care le conține, iar cei care suferă de hipertensiune își pot îmbunătăți starea de sănătate considerabil dacă vor consuma regulat ceai din coji de ceapă. Spală o ceapă, decojește-o, apoi pune cojile într-un ibric la fiert. Se lasă să dea într-un clocot, apoi se mai ține la foc mic timp de 4 minute. Ceaiul se consumă întotdeauna proaspăt și dacă gustul nu este pe placul vostru, puteți adăuga o linguriță de miere.

coji de ceapa3. Migrenele:

Pentru a trata durerile de cap trebuie să lași cojile de ceapă la uscat după ce le-ai spălat bine. Se pune o linguriță de coji uscate într-o cană cu apă fierbinte și se lasă la infuzie. Cura trebuie ținută timp de câteva luni, fără întrerupere.

4. Durerile reumatice:

Durerile reumatice sau musculare pot deveni insuportabile, însă le poți trata dacă vei consuma o cana cu infuzie de coji de ceapă în fiecare seară.

5. Vânătăile:

Echimozele și vasele sparte de sânge se vindecă mai repede dacă pui comprese pe zona afectată cu ceai de coji de ceapă. Lasă compresele să acționeze timp de două ore, apoi îndepărtează și clătește cu apă caldă. Poți repeta procesul timp de câteva zile, până când semnele dispar.

6. Dereglarea ciclului menstrual:

Se pune o linguriță de coji de ceapă în 300 ml de apă fierbinte și se bea în timpul zilei. Cura trebuie să se țină timp de 7 zile pe lună, începând cu a 10-a zi a menstruației, prima zi este cea în care apare sângerarea.

7. Supărarea:

Când ești supărat, taie o ceapă. Vei plânge atât de mult, încât te descarci instant de orice supărare. 🙂

Altfel te uiți acum la ceapa aceea care provoacă usturimi și lacrimi în bucătărie, nu-i așa?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment