Ce poți face cu o coajă de banană

Dacă ai o coajă de banană, ar trebui să te gândești de două ori înainte dacă vrei să o arunci sau nu.
Bananele sunt foarte sănătoase, mai ales dacă le consumi pe cele care au coaja neagră, dar ceea ce sigur nu știai este că beneficiile consumului de banane nu se termină aici.

Iată ce poți face cu o coajă de banană:

1. Coaja de banană albește dinții:

Nu te-ai fi gândit la asta, nu-i așa? Dacă ai desfăcut cel puțin o dată o banană cu dinții, cu siguranță ai observat ce senzație îți lasă pe dinți. Dacă folosești interiorul unei coji de banană, îți poți albi dinții în mod natural și ieftin. Trebuie doar să zâmbești larg și să folosești interiorul unei coji pe post de periuță. Dacă faci asta o dată pe zi, timp de două săptămâni, vei vedea diferența. Atenție! Coaja de banană trebuie să fie proaspătă.

2. Tratează acneea cu o coajă de banană:

coaja-de-banana-acneeExistă o groază de tratamente pentru acnee, însă dacă le-ai încercat pe toate și niciunul nu-ți oferă rezultatul dorit, încearcă tratamentul cu o coajă de banană. Tot ce trebuie să faci este să aplici interiorul unei coji pe zona afectată, lași să acționeze 10 minute, apoi te speli cu apă caldă (te ștergi cu un șervețel moale și niciodată cu un prosop dacă ai acnee, altfel riști să împrăștii bacteriile pe toată fața).

 

3. Tratament pentru hemoroizi:

Nu este nici pe departe cel mai plăcut tratament, însă trebuie să masezi zona afectată cu interiorul unei coji, apoi fă un duș cu apă caldă (niciodată fierbinte). Poți repeta procesul până scapi de problemă.

4. Ajută la dispariția negilor:

Dacă ți-a apărut un neg, aplică o bucată de coajă de banană cu interiorul pe neg și pansează cu un tifon curat. Schimbă coaja de două-trei ori pe zi, timp de o săptămână. Negul va dispărea.

5. Tratament pentru ciupiturile de insecte:

Dacă ai pielea sensibilă, știi ce se întâmplă atunci când te ciupește o insectă și nu sunt cel mai plăcute senzații. Apar umflăturile și mâncărimile isterice. Te poți vindeca rapid cu o coajă de banană, la fel ca în cazul negilor.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment