Ce plante sunt potrivite pentru o grădină mică?

gradina mica

Primăvara este un sezon potrivit pentru a începe să-ți construiești locul la care ai visat de când te-ai mutat în casă nouă. Să-ți amenajezi propria ta grădină cu plante speciale.

Astfel, vom afla împreună ce plante sunt potrivite pentru o grădină mică. Pentru că orice spațiu cu pământ, indiferent cât este de mic, are nevoie de flori și de plante care să înfrumusețeze locul.

Dacă deja ți-ai făcut lista cu ceea ce ai nevoie pentru amenajarea propriei tale grădini, sper că mai poți adăuga pe lista și următorele plante care nu trebuie să lipsească din nicio grădină mică:

Floarea Cornus Kousa, o floarea-copac ce își are proveniența în Asia și, are flori crem spre alb, care înfloresc primăvara târziu și se păstrează astfel până la începutul verii.

Combinația florilor albe cu frunzele verzi fac din acest copac unul apreciat și dorit de toate cele care au o mică grădină amenajată.

Acesta trebuie ținută în soare, pentru că are nevoie de căldură dar și de lumina potrivită, naturală.

Arțarul japonez, este, de asemenea, un copac de talie mică, pe care trebuie să-l ai în grădina ta, indiferent dacă este sau nu spațioasă. Acest copac, pe lângă frunzele cu formă deosebită, oferă și flori de o frumusețe aparte. Este un arbore exotic, dependent de căldură. De aceea este recomandat să-l plantezi într-un ghiveci imens și, iarna, când temperaturile sunt scăzute, să-l bagi în casă.

Florile acestuia sunt de culoarea purpurie și se combină perfect cu ramurile roșii, devenind astfel un copac decorativ, fiind plantat și în grădini.

Hortensia cu frunze de stejar, o altă planta des întâlnită, originara din Statele Unite ale Americii, însă fiind vândută și plantată în toată lumea, în toate grădinile. Este o plantă perenă cu aspect normal, de arbust care poate ajunge la 160 de cm. Dacă alegi să o plantezi, iarna trebuie ferită, nefiicnd obișnuită cu temperaturi sub -10 grade.

Florile au formă piramidală și pot avea diverse culori precum roz, mov sau alb. Nu are nevoie de tăiere doar dacă se dorește o altă formă pentru ea.

Trandafirii de grădină, colorați, care pot fi plantați în orice grădină și nu necestă o foarte mare îngrijire. Aceștia se găsesc în mai multe variante de culori. Aceștia necesită îngrășământ, la fel ca toate florile trebuie tunși, toamna și primăvara și îndepărtate florile uscate. Din fericire aceștia supraviețuiesc temperaturilor scăzute pe care le avem iarnă de iarnă.

Heuchera, o plantă simpatică, specială, care nu este atât de cunoscută prin grădinile din România, însă oferă un cadru de poveste acolo unde este plantată și îngrijită.

Aceasta este o tufă bazală, care poate ajunge până la 35-40 cm și are frunzele în forma inimii, ceea ce o face atât de specială. Florile, însă nu sunt de efect, însă sunt frumoase.

Această plantă necesită separare o dată la 4-5 ani, când trebuie mutate din rădăcini în alt loc. Planta are nevoie de lumină naturală și suportă ușor temperaturile scăzute.

Acum dacă plante ai, trebuie să știi că pe lângă acestea mai ai nevoie de ghiveci, pământ de flori, ustensile și îngrăsământ. Desigur și de foarte multă răbdare pentru ca acestea să fie plantate exact așa cum trebuie.

Munca nu se oprește aici, o dată cu plantarea și amenajarea acestor plante și continuă, an de an, lună de lună, pentru că acestea trebuie udate și îngrijite.

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment