Ce părere am despre cumpărăturile online de la Mega Image

mega image

Nu-mi place să pierd vremea și, din păcate, Bucureștiul nu este un oraș care să mă ajute prea mult în acest sens. Vrei, nu vrei… ești aproape obligat să-ți pierzi timpul în trafic! Spun „aproape obligat” pentru că există și soluții de compromis. Una dintre ele este accea că poți să-ți limitezi ieșirile la „orele de vârf”.

În ultimii 3 ani am ajuns să cumpăr online în proporție de 95%. Diferența aceea de 5% însemnând cumpărături din piață. Roșiile pe care le găsesc la țărani, nu le găsesc nicăieri. Deși nu știu cât mai durează și asta…

Una peste alta, imaginează-ți ce înseamnă să te duci la cumpărături:

1. Trafic, dar să spunem că magazinul este în drum spre casă. Te gândești că „oricum treci pe acolo”, deci n-ai nimic de pierdut.
2. Angajați care te țin pe loc. Știi cum e! Ba e la baie, ba mănâncă, ba nu există că taxele sunt mari sau pur și simplu sunt lenți. Nu contează că timpul tău costă bani, amintiri sau o oră în plus de somn. Sau ce vrei tu.
3. Cozi interminabile. Alegi produsele timp de 10 minute și stai la coadă încă 20. La care poți să mai adaugi și faptul că trebuie să cântărești produsele, să le așezi în pungi și să mai aștepți puțin, căci tocmai s-a terminat rola de hârtie. Ajungi să pirzi o oră pentru niște cumpărături de 10 minute.

10 minute pe mega-image.ro, o oră în același magazin de la colțul străzii.

Și nu neapărat din cauza magazinului, ci din cauza factorilor de mai sus, care nu depind de brand. Sau, cel puțin, nu în totalitate.
Iarna trecută am descoperit cumpărăturile online pe mega-image.ro. Am ajuns să comand online de la Mega Image din simplul motiv că magazinele concurente aveau foarte multe erori tehnice, drept urmare, am renunțat rapid. Dispăreau produsele din coș, plata cu cardul nu era disponibilă, nu puteam să-mi selectez intervalul orar la care îmi doresc să ajungă curierul. Ce-i drept, nici n-am mai încercat să comand a doua oară. Poate și-au rezolvat erorile între timp.

Una peste alta, dacă nu simți nevoia să miroși bananele pe care vrei să le cumperi, e chiar ok să-ți faci cumpărăturile așa. Am fost plăcut surprinsă să primesc produsele ambalate mai decent decât o făceam eu. Fiecare produs vine cu o pungă individuală. Banane stricate nu vei primi, căci aici discutăm despe retur și protecția consumatorului. Crede-mă! Nu are nimeni niciun interes să-ți vândă mâncare stricată, căci există consecințe. Am comandat carne și n-am avut de ce să mă plâng.

În plus, comenzile sunt livrate cu autoturismele speciale, dotate cu frigidere. Curierul îți aduce totul până la ușă, iar tu ești fericită ca o floricică și te apuci de despachetat/gătit sau ce vrei tu. Fericită că nu ai stat în trafic, n-ai stat la coadă, nu s-a terminat rola de hârtie tocmai la tine și nu ai cărat pe scări baxuri de apă. Cool, nu?

Sigur, cumpărăturile în magazinul offline pot fi pentru unii un motiv de socializare sau de plimbare, însă atunci când vrei să-ți investești timpul în altceva, ține minte că ai și alternativa asta.

 

Leave Your Comment