Ce pantofi să porți la pantalonii evazați

pantaloni evazati

Pantalonii evazaţi: cu ce pantofi să îi porţi

Pantalonii evazaţi, fie că vorbim de blugi, pantaloni office sau casual, au revenit în trend în 2015, însă uitaţi de pantofii pe care obişnuiaţi să-i purtaţi la acest stil de pantaloni, căci riscaţi să arătaţi ca şi cum aţi coborât din maşina timpului. Iată tot ce trebuie să ştii despre pantalonii evazaţi şi ce pantofi trebuie să alegi pentru un outfit desăvârşit.

Caracteristici anilor 70, pantalonii evazaţi au făcut furori în acea perioadă atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor, revenind la modă şi în anii 90, şi au fost o constantă în garderoba noastră până la începutul anilor 2000, când locul lor a fost luat de pantalonii drepţi, urmaţi de cei skinny.

Pantalonii evazaţi au fost atât de apreciaţi tocmai pentru comoditatea lor şi pentru efectul de alungire a corpului, făcând orice minionă să pară mai înaltă. Dacă în urmă cu 10-15 ani pantalonii evazaţi puteau fi purtaţi împreună cu orice tip de pantof, de la pantofii sport şi balerini la platforme comode sau pantofi stiletto, anul acesta regulile se schimbă.

Pantofii potriviţi pentru pantalonii evazaţi

Indiferent dacă alegeţi sandale, platforme, saboţi sau tocuri, încălţămintea pe care o purtaţi la pantalonii evazaţi trebuie să fie înaltă, în aşa fel încât pantalonii să acopere măcar parţial, dacă nu complet, pantofii. În cazul în care sunt purtaţi cu încălţăminte joasă, sau dacă măsura blugilor nu este corect aleasă, riscaţi ca tivul pantalonilor să formeze cute deasupra pantofilor, iar acest aspect nu este de dorit şi strică efectul evazat. Aveţi însă grijă ca pantalonii să nu fie nici prea lungi, pentru a nu călca pe ei riscând să vă răniţi, respectiv să deterioraţi marginea lor şi să obţineţi un look inestetic.

Pantofi şi sandale cu toc

Pantofii cu toc se potrivesc de minune pantalonilor evazaţi, iar mărimea tocului contează foarte mult, cu cât mai gros şi mai înalt, cu atât mai bine. Ar fi bine să alegeţi o pereche ce are şi o platformă pe măsura tocului, astfel încât să fie cât mai comode la mers. Sandalele cu toc sunt ideale în zilele toride, deoarece dau o notă aparte ţinutei şi vă răcoresc picioarele în acelaşi timp, aducând un plus de confort

sandale zara
Sursă foto: Zara

Platforme

Platformele sunt şi ele o alegere potrivită, îmbinând utilul cu plăcutul. Aceleaşi reguli se aplică, ele pot fi sandale, platforme închise sau cu vârf decupat, iar ideal este să fie cât mai înalte, însă dacă vă este dificil să mergeţi pe zgârie-nori puteţi opta pentru o variantă mai comodă, care să vă înalţe doar câţiva centimetri.

platforme inalte zara
Sursă foto: Zara

 

Ghete şi botine

Dacă sunteţi curajoase puteţi încerca combinaţia de pantaloni evazaţi şi botine sau ghete, însă ţineţi cont să alegeţi o pereche înaltă. Astfel aţi putea obţine un outfit retro dar în trend în acelaşi timp, dat fiind faptul că ghetele ridicol de înalte şi masive erau asociate pantalonilor evazaţi cu succes.

botine h&m
Sursă foto: H&M

 

În ceea ce priveşte materialul şi culorile, simţiţi-vă libere să experimentaţi, pentru că puteţi alege dintre culorile neutre şi animal print-uri, materiale textile sau piele, având însă grijă să echilibraţi ţinuta în partea superioară cu mai multe detalii sau accesorii dacă pantofii şi pantalonii sunt simpli şi în culori neutre.

Sursă foto: W Magazine

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment