În ce ordine trebuie să aplici fardurile pentru machiajul de zi

machiaj de zi

Dacă îți dorești un machiaj perfect trebuie, întâi, să înveți cum să aplici fardurile, cum să aplici fondul de ten astfel încât să reziste cât mai mult. Să înveți să aplici rujul potrivit și de ce nu, să afli cât de important este un spray de fixare a machiajului.

Ceea ce face un machiaj bun chipului nostru, nu reușește nici cea mai bună zână a frumuseții. Machiajul îți scoate în evidență trăsăturile naturale, îți pune în evidență culoarea ochilor și evidențiază frumos buzele prin conturarea lor cu un ruj special. Însă, ca acestea să se întâmple trebui să înveți să aplici machiajul în ordinea care trebuie, corect, altfel riști să cazi în extrema cealaltă, când un machiaj te face să arăți în vârstă sau să nu ți se potrivească deloc.

Atât calitatea produselor, dar și ordinea în care le aplici, sunt foarte importante și în mare, de aceste aspecte depinde dacă machiajul va fi unul de succes sau nu.

Așadar, iată care sunt pașii recomandați de specialiști.

Hidratează tenul

Înainte de orice, curăță tenul și hidratează-l cu o cremă de față. Fie cea pe care o folosești zilnic, fie una specială, care pregătește tenul pentru ceea ce urmează, pentru cantitatea de machiaj pe care o vei aplica. Dacă nu ai o cremă de față, află că este necesar să ai. Tenul are nevoie, atât pe timpul nopții, cât și pe timpul zilei, de hidratare și nu numai, crema de față are rol protector.

Baza pentru machiaj

Tot ce construiești sau creezi necesită o bază, așa că și machiajul tău are nevoie de o bază. După ce tenul este hidratat, este timpul pentru cunoscutul primer, o bază de machiaj concepută să susțină atât fondul de ten cât și fardul de pleoape și tot ceea ce ai de gând să aplici. Aplicarea unui primer este o etapă foarte importantă și necesară, așa că alege unul potrivit tipului tău de ten și nu rata acest pas. Aplicarea fondului de ten pentru machiajul de zi

Într-un alt articol, am discutat despre alegerea fondului de ten potrivit, pentru că de ce să nu recunosc, de multe ori poate fi o corvoadă. Dacă nu este nuanța potrivită sau nu are structura necesară, acesta poate strica întreg machiajul, fie că este vorba de un machiaj de zi, sau de unul special, de seară. Așadar, o dată ales fondul de ten, aplică-l imediat după bază, după primer. Fondul de ten se aplică fie cu mâna, cu mișcări circulare folosind buricele degetelor, fie cu o pensulă specială pentru fond de ten, fie cu un burete. Eu prefer buretele. Deși cele două, din urmă, vor face puțină risipă de produs, reprezintă cea mai bună metodă de aplicare a fondului de ten, din punctul meu de vedere. Ai grijă ca fondul de ten să fie aplicat uniform, pe întreg tenul.

Anticearcăn, da sau ba?

Anticearcănul este un produs special, care mulțumește multe femei din întreaga lume. După o noapte petrecută într-un club sau lucrând de zor la un proiect ce trebuie prezentat a doua zi, cearcănele noastre sunt evidențiate și dacă nu vom folosi un astfel de produs, ele nu vor dispărea, indiferent de cât de mult fond de ten alegi să aplici. Sau orice alt produs de machiaj. Ai grijă când alegi anticearcănul, acesta, la fel ca fondul de ten, trebuie să fie în concordonță cu tipul tău de ten. Așadar, aplică anticearcănul, după ce ai uniformizat fondul de ten. PS: Dacă nu ai nevoie de el, nu-l utiliza.

Pudră în machiajul de zi

Pudra ajută ca machiajul să arate bine, să fie uniform, să creeze legătura între fond de ten, primer și anticearcăn. O dată aplicată, vei observa o diferență uriașă. Așa că alege pudra potrivită și aplic-o ori de câte ori simți că machiajul tău are nevoie.

Blush și bronzer, pași importanți în machiaj

Atât blush-ul, cât și bronzerul reprezintă pașii care finalizează machiajul feței. Cu ajutorul lor, evidențiază pomeții și alte părți esențiale ale fețe, cum ar fi bărbia, nasul sau fruntea. Blush-ul se aplică pe pomeți, pe când bronzer-ul se aplică sub pomeți, dar și acolo unde vrei să creezi o umbră. Fard de pleoape, culori și mod de aplicare
Fardul de pleoape este cel care evidențiază ochii, cei care vorbesc atunci când noi nu o putem face. Pentru ochii verzi, alege un fard de pleoape în culori arămii, roșiatice, tonuri de maro, poate vișiniu. Pentru ochii negri și căprui, folosește culori reci, precum gri închis sau deschis, bleumarin, mov deschis sau maro deschis. Pentru ochii albaștri, alege nuanțe de roz prăfuit, bleu, tonuri calde.

Mascara și eyeliner

Pasul cel mai important pentru finalizarea machiajului de pleoape. Dacă dorești să evidențiezi machiajul, folosește un creion dermatograf sau un tuș. Desigur, ultima parte fiind aplicarea rimelului. Ruj sau gloss?
Tu ce alegi? Indiferent de alegere, acesta trebuie aplicat ultimul, pe o bază ușoară de fond de ten, fie cu ajutorul unei pensule speciale care te ajută să conturezi buzele perfect, fie cu pensula gloss-ului, folosește acest pas pentru obține un machiaj de zi perfect.

Spray de fixare a machiajului

Un spray bun de fixare a machiajului te ajută să păstrezi machiajul pe care tocmai l-ai creat, o perioadă îndelungată. Asta dacă vrei ca machiajul de la birou să fie intact pentru petrecerea de diseară sau dacă ai un eveniment special, precum o nuntă, unde vrei ca machiajul să te țină toate cele 24 de ore. Acum, machiajul tău este gata și tu la fel, ești gata să pleci și să cucerești lumea!

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment