Ce nu trebuie să spui când îți ceri scuze

Atunci când vrei să-ți ceri scuze, fă-o pentru că așa simți, fără să continui să-l mai faci pe celălalt vinovat.

1. Poate că încă mai ai motive să fii supărat, însă dacă ai ales să spui că îți pare rău, du până la capăt alegerea făcută. Și în niciun caz nu spune că nu ai vrut să spui ceea ce a dus la conflict. De regulă, lucrurile se spun sau se fac pentru că așa ai ales. Dacă ai făcut-o greșit, asumă-ți faptele.

2. „Îmi pare rău că te simți așa.” E o chestie mișto dacă scopul tău este să-l faci pe celălalt să creadă că nu dai doi bani pe felul în care l-ai făcut să se simtă. Dacă tot ce îți dorești este ca persoana în cauză să te considere un om lipsit de sentimente, îi poți spune asta. În caz contrar, evită să spui aceste cuvinte când chiar vrei să-ți ceri scuze.

ce-nu-i-spui-cand-iti-ceri-scuze3. „Îmi cer scuze, dar și tu ai greșit.” Cere-ți scuze pentru tine și lasă-l pe celălalt în pace. Dacă amândoi ați făcut ceva greșit, în mod normal, după ce îți vei cere scuze, o va face și celălalt, fie pentru că realizează asta, fie pentru că se va simți prost. Până la urmă dacă tu ai ales să accepți că ai greșit, nu mai e cazul să îi faci capul calendar celuilalt.

4. „Știu că am greșit, eu doar am vrut să.. „E ca și cum ai spune „știu că m-am culcat cu prietenul tău cel mai bun, eu doar am simțit că nu-ți mai pasă de mine„. Pe bune? Asta nu va fi niciodată o scuză. Îi poți explica motivele pentru care ai făcut asta, după ce îți ceri scuze cu adevărat pentru prostia fără limite pe care ai făcut-o.

5. „Exagerezi. Faci din țânțar armăsar.”

Dacă pentru celălalt contează ce ai spus, ar trebui să conteze și pentru tine. Doar pentru că tu nu te simți prost că i-ai spus iubitei tale că nu e cea mai drăguță și că ai văzut o super blondă, nu înseamnă că pentru ea nu e dureros. Dacă faci astfel de prostii, fă-o măcar să nu se mai simtă cel puțin atât de jignită.

6. Devii supărat pentru că l-ai supărat pe celălalt.

Niciodată nu te superi dacă ești vinovat pentru felul în care se simte celălalt. Faptul că l-ai adus în stadiul de nervozitate, nu-ți oferă ție o scuză pentru a te comporta ca un nebun. Asumă-ți ceea ce faci sau spui și cere-ți scuze..

7. Nu vreau să mă cert din cauza asta.
Știi ce trebuie să faci înainte să spui asta? Să accepți unde ai greșit, cât de mult este afectat celălalt, iar apoi să promiți că vei fi mai atent pe viitor.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment