Ce nu știați despre pasărea Colibri

Ce nu știați despre pasărea Colibri

Este cea mai mică pasăre din lume, fiind probabil cea mai interesantă datorită trăsăturilor ei aparte. Pasărea Colibri face parte din familia Trochilidae, măsurând maxim 13 cm.

Astfel de exemplare, veți putea întâlni doar în America de Sud, Centrală și de Nord, dar și în Canada. Un alt aspect foarte interesant la această specie de păsări este viteza cu care plonjează în aer. Deși, sunt foarte micuțe, păsările Colibri pot atinge lejer viteza de 92 km/h, aripile lor având bătăi de 15-19 ori pe secundă.

Pasărea Colibri ajută la polenizarea unor flori, care sunt ocolite de insecte pentru că nu au o concentrație suficient de mare de zahăr.

colibriPăsările Colibri mai au o caracteristică interesantă, aceea că pot zbura în toate direcțiile: înainte, înapoi, în sens ascendent, astfel par că plutesc atunci când se hrănesc cu nectarul florilor.

Iată și un video despre aceste păsări minunate:

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment