Ce nu ştiai despre zumba

Sigur ai auzit şi tu că zumba este una dintre cele mai distractive ore de fitness. Aici se combină mişcări de aerobic pe diferite stiluri de muzică. În cea mai mare parte vei găsi paşi de dans din categoria latino, salsa, merengue, bachata, samba, dar o să mai regăseşti şi elemente din reggaeton sau belly dance.

Zumba este o clasă de aerobic din categoria cardio. Ce înseamnă asta? Că este un antrenament intens în care se ard foarte multe calorii. Asta depinde de fiecare persoană în parte, însă cele mai multe studii arată că în doar 60 de minute poţi arde până la 1000 de calorii.

Ce nu ştiai despre zumba este faptul că deşi conţine exerciţii care ajută şi la tonifierea musculaturii, acestea nu sunt la fel de eficiente precum clasele specifice pentru tonifiere. Asta înseamnă că pentru un antrenament cu totul reuşit trebuie să îmbini clasele de cardio cu cele de tonfiere.

Ce-nu-stiai-despre-zumbaClasele de tonifiere le poţi găsi sub diverse programe cum ar fi: body tone, body sculpt sau steel tonic.

Instructorii de fitness recomandă două şedinţe de aerobic cardio pe săptămână combinate cu două şedinţe pentru tonifiere. Cu toate astea, zumba rămâne cea mai răspândită clasă de aerobic prin care se ard foarte multe calorii. Pe lângă faptul că printr-un astfel de antrenament poţi să scazi în greutate, zumba mai este practicată şi pentru energia şi buna dispoziţie pe care ţi le oferă.

Coregrafiile sunt adaptate în funcţie de experienţa cursanţilor care se înscriu la o astfel de oră, dar gradul de dificultate ar putea fi considerat mediu. Deşi se poate ca în prima oră să te sperie rapiditatea paşilor, treci peste gândul de a renunţa din această cauză, la zumba, important este să te distrezi, nu să-ţi iasă paşii perfecţi. Prin perseverenţă o să-ţi îmbunătaţeşti şi calitatea mişcărilor, mai ales că în foarte multe coregrafii se regăsesc aceiaşi paşi.

Ai grijă de sănătatea ta, slăbeşte sănătos şi nu uita să-ţi tonifiezi şi musculatura. Nu ai vrea să fii slabă şi fără nicio formă, nu?

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment