Ce nu știai despre cremele de plajă

Se știe deja că expunerea prelungită la soare îmbătrânește pielea prematur și provoacă riduri adânci. Ba mai mult decât atât, riscul de cancer este mai ridicat. Iată cum te poți proteja cu cremele de plajă:

Medicii sfătuiesc persoanele care stau la plajă să evite intervalul orar 12:00-16:00 pentru că ultravioletele sunt cele mai periculoase în acest interval de timp. De asemenea, trebuie să folosești o cremă cu factor cât mai mare de protecție, chiar dacă îți dorești să te bronzezi rapid. Nu uita că trebuie să aplici crema de protecție după fiecare baie.

Pe lângă aceste sfaturi pe care ar trebui să le iei în considerare dacă nu vrei să ai o piele îmbătrânită prematur sau să te expui riscului de cancer, trebuie să cunoști câteva lucruri pe care nimeni nu le spune despre cremele de plajă:

1. Nu folosi aceeași cremă de anul trecut:
Majoritatea cremelor trebuie folosite în termen de 12 luni de la deschidere, în caz contrar, eficiența lor nu mai este aceeași, iar ingredientele active își pierd puterea. Folosind o cremă veche, riști să ai zero protecție împotriva razelor ultraviolete care sunt de dăunătoare.

2. Folosește creme cu factor de protecție 50:
Crema de protecție se aplică pe tot corpul cu 30 minute înainte și se recomandă reaplicarea ei la fiecare 2 ore sau mai des dacă intri în apă.

crema-solara3. Ce ingrediente trebuie să aibă o cremă solară bună?
Oxidul de zinc este primul ingredient după care trebuie să te uiți, apoi dioxidul de titan. Aceste ingrediente blochează acțiunea nocivă a radiațiilor solare.

4. Vitamina A:
Evită cremele care au Vitamina A pentru că studiile arată că nu este benefică aplicată direct pe piele. Un studiu FDA arată că Vitamina A – Retinyl palmitate aplicată direct pe piele crește riscul dezvoltării tumorilor canceroase la nivelul pielii. Consumă alimente bogate în Vitamina A, dar evită întotdeauna acest tip de cremă.

5. Folosește crema chiar dacă nu este soare puternic sau este înnorat:
Chiar dacă este înnorat, ultravioletele pot fi la fel de puternice. Aplică un strat de cremă împotriva razelor UV de fiecare dată când trebuie să ieși în oraș sau la plajă.

6. Verifică termenul de valabilitate al cremei:
Din momentul în care ai deschis flaconul de cremă trebuie să o folosești pe parcursul a 12 luni. De asemenea, verifică întotdeauna înainte să achiziționezi crema dacă termenul de valabilitate nu este depășit.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment