Ce le spui celor care își bat joc de colegii tăi sau de tine

Ce le spui celor care își bat joc de colegii tăi sau de tine

Am găsit această întrebare și mi s-a părut interesantă. De regulă, astfel de probleme le au adolescenții, care încă nu știu cum să reacționeze la răutatea celorlalți. Lucrurile sunt destul de simple, însă atunci când cineva te jignește sau vorbește urât despre tine, trebuie să iei atitudine. Atenție la ce tip de atitudine alegi să ai, pentru că poți obține efecte nedorite.

Dacă ești jignit sau ți se vorbește urât, amintește-i celuilalt că urâțenia vine dintr-un comportament neadecvat și nu ține de trăsăturile fizice. Și cu siguranță un om care se uită în grădina vecinului are o problemă cu persoana lui și nu a celuilalt. Evită să dai curs unor astfel de discuții, fii la obiect și limitează-ți replicile acide. Păstrează-ți doza de eleganță, pentru că prostia este adesea jignită prin demnitate.

Dacă te confrunți cu colegi violenți, atât în vorbire, cât și în gesturi, zâmbește frumos și păstrează distanța sau dacă ai posibilitatea părăsește încăperea. Nu da niciodată curs discuțiilor contradictorii, nu vei face altceva decât să fii la fel ca ceilalți.

Nu te implica în certuri doar pentru că ești rugat de alții. Nu ești cu nimic mai deosebit dacă te implici într-un scandal care nu te privește.

Dacă ai probleme cu colegii, vorbește cu profesorii sau părinții. Nu este nimic rușinos în asta, ai dreptul să fii în siguranță la cursuri, fără să-ți faci dreptate singur! Și nu uita că odată ce ai permis un comportament neadecvat față de tine sau alți colegi, lucrurile vor lua amploare!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment