Ce intervenții faciale își fac femeile din România cel mai des?

interventii faciale

Știm cu toții că româncele sunt printre cele mai frumoase femei din lume, însă chiar și așa, stima de sine nu este la un nivel optim întotdeauna. Nu puține femei visează să-și corecteze micile „defecte” cu ajutorul medicului estetician.
Unele o fac chiar înainte de a împlini 18 ani, cu acordul părinților, altele apelează la intervențiile estetice odată cu apariția primelor riduri.

Care sunt intervențiile faciale la care apelează tot mai des femeile din România?

1. Rinoplastie

Rinoplastia presupune corectarea deviației de sept, cât și corectarea estetică a nasului. Așadar, putem spune că este o dublă soluție, atât pentru persoanele au deviație de sept, cât și pentru cele care își doresc un nas mai mic, mai îngust sau mai drept. Pentru o astfel de intervenție trebuie să te consulte un medic ORL sau un chirur plastician.

2. Epilare definitivă

Pilozitatea la nivelul feței nu este un lucru ușor de acceptat, mai ales în cazul femeilor, așa că nu e de mirare că tot mai multe românce apelează la epilarea definitivă. Sigur, tendințele arată că și bărbații au început să apeleze la astfel de servicii pentru a scăpa de părul nedorit de pe obraji sau dintre sprâncene. Pentru o astfel de intervenție e bine să apelezi la serviciile unui dermatolog, care îți va efectua un tratament corect, în funcție de problemele și tipul de piele.

3. Mărirea buzelor cu acid hialuronic

Deși este o substanță care se absoarbe rapid (1-6 luni) de către organism, dacă intervenția nu este făcută de un medic estetician, există posibilitatea ca rezultatul să nu fie unul natural, iar daunele să fie pe termen lung. Acidul hialuronic este resorbabil, însă o mică parte din el rămâne în buze sub formă de țesut fibros, iar această cantitate se adună cu fiecare injectare. Așa că mare atenție la numărul de injecții. Este posibil să te obișnuiești cu noul volum și să ai senzația că buzele au devenit prea mici.

4. Toxină botulinică

Injecțiile cu toxină botulinică reprezintă un tratament pentru a îndepărta sau diminua ridurile la nivelul feței, în special cele care dau un aspect încruntat, „laba de gâscă”, ridurile de la colțurile gurii, dar și ridurile de la nivelul frunții. La fel ca în cazul acidului hialuronic, optează întotdeauna pentru un medic pentru a fi sigură că-ți păstrezi expresivitatea feței.

Tu ai apelat la astfel de intervenții faciale? Cum au decurs lucrurile și unde le-ai făcut?

Leave Your Comment