Ce înseamnă să fii îndrăgostit?

Ce înseamnă să fii îndrăgostit?

Este un cuvânt folosit atât de des, dar oare câți dintre noi cunoaștem cu adevărat sensul lui? Să fie un sentiment, să fie o stare? „Fluturii în stomac” sunt cei care explică definiția acestui minunat cuvânt; îndrăgosteala este o stare și spre deosebire de iubire, care este un sentiment, îndrăgosteala apare și dispare, dar dacă îți dorești o vei simți tot timpul. (da, știu că aveți impresia că îndrăgosteala se transformă în iubire, dar nu e așa).

Să fii îndrăgostit înseamnă de fapt să fii atras fizic de celălalt, atât de atras încât acțiunile tale vor fi ghidate de euforia unei noi relații. Ei bine, această euforie este reală și dovedită clinic, însă ceea ce poate face din corpul uman este surprinzător. Începutul unei noi relații te va face să ai un exces de feniletilamină (FEA), fiind o formă naturală de amfetamine, acestea ajung în zonele din creier responsabile cu excitația. Această FEA este capabilă să-ți dea o stare de bine, cu ajutorul dopaminei până când în organismul tău va fi un cocktail fatal de hormoni și vei ajunge să te numești îndrăgostit.

În momentul în care se întâmplă asta vei avea câteva simptome clare:

– Vei avea stări de roșeață atunci când îl vezi, vei transpira de emoție;

– Somnul îți va fi tulburat cu vise în care apare el/ea;

– Îți vei dori să afli cât mai multe despre el/ea;

– Vei sta cu ochii pe telefon ca pe butelie, poate poate va suna.

Cercetătorii spun că nu ești îndrăgostit, ci doar drogat cu o dorință maximă de a-l avea pe celălalt lângă tine. Probabil că adevărul este undeva la mijloc: prima atracție va fi întotdeauna cea fizică, dar în momentul în care începi să adaugi lucruri noi, poți fi convins că se conturează cu adevărat un sentiment și nu o stare.

Îndrăgostit sau drogat cu euforia unei noi relații înseamnă același lucru: stările sunt aceleași indiferent cum alegi să le  numești, dar trebuie să fii conștient că dragostea pe care tu o presupui încă de la început este inexistentă. Sentimentele adevărate de dragoste apar după o perioadă destul de lungă, așa că nu te grăbi să crezi că iubești după numai o lună de relație!

Tu ce crezi că înseamnă să fii îndrăgostit?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

2 Comments

  1. Reply
    El

    Mami, daca oamenii simt „fluturi in stomac” cand se indragostesc, atunci inseamna ca fluturii cand se indragostesc simt „oameni in stomac”?

Leave Your Comment