Ce înseamnă să fii fericit?

Ce înseamnă să fii fericit ?

Cum poate avea o întrebare atât de banală nişte răspunsuri atât de importante? Mă tot gândesc de ceva timp la ce înseamnă pentru fiecare dintre noi fericirea, întreb în stânga şi-n dreapta, însă constat că nimeni nu-mi poate da un răspuns concret.

Unii poate nici nu s-au gândit, alţii deja au ajuns la concluzia că fericirea nu există (ceea ce mi se pare trist), alţii confundă plăcerile cu fericirea.

Eu cred că fericirea vine numai atunci când eşti pregătit cu adevărat să o primeşti în viaţa ta, fără să o vânezi la fiecare colţ de stradă. Psihologii spun că fericirea este o stare de bine, euforică, un succes neaşteptat sau mult aşteptat, cu încărcături emoţionale.

Barbey d’Aurevilly spune că plăcerea este fericirea ignoranţilor, însă fericirea este plăcerea înţelepţilor. Şi nu pot să nu mă gândesc la “falsa fericire” a celor care se droghează, pânâ la urmă cât de fericiţi pot fi ei, dacă fericirea lor depinde de nişte substanţe?

Cred că fiecare dintre noi suntem proprii coordonatori ai fericirii şi cu siguranţă fericirea mea nu e şi a altora. Fericirea mea înseamnă linişte, înseamnă EL, înseamnă visuri. Fericirea mea e atunci când adorm în braţele lui şi aud pe fundal Follow the sun, înseamnă tachinare şi un strop de gelozie.

Cum poţi fi mai fericit?

Fericirea nu se obţine uşor, ea presupune efort şi timp, fără să permiţi dezamăgirii să pună stăpânire pe tine dacă fericirea întârzie.

Ce inseamna fericireaCel mai dificil lucru mi se pare să apreciezi fericirea atunci când o ai şi nu după ce o pierzi. Uneori ni se aşterne la picioare şi fără să stăm pe gânduri îi dăm un şut..!

Fericirea nu înseamnă doar o relaţie de cuplu împlinită: poţi fi fericit că ai o familie, că ai un job, că există persoane cărora le pasă de tine sau pur şi simplu că te trezeşti în fiecare dimineaţă şi eşti sănătos.

Fericirea ar trebui să fie un scop şi nu o obsesie. Cunosc atât de mulţi oameni care se agaţă unii de alţii, deşi este clar că nu sunt potriviţi, doar pentru că au senzaţia că acolo este fericirea lor. Fericirea adevărată este lângă un om capabil să te ridice de fiecare dată când simţi că o să cazi, nicidecum lângă cineva care te pune la pământ.

Aşa că te întreb pe tine, tu eşti fericit?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment