Ce înseamnă când sughiți – Află cine vorbește despre tine sau dacă e o problemă medicală

Ce înseamnă când sughiți – Află cine vorbește despre tine sau dacă e o problemă medicală

Sughițul are trei cauze principale din punct de vedere medical:

1. cauze locale organice care acționează reflex asupra centrilor sughițului: indigestie de alimente picante, consumul de băuturi carbogazoase, afecțiuni intestinale, pancreatită, afecțiuni ginecologice, emoții.

2. Condiții patologice generale, toxice, infecțioase, ce acționează asupra sughițului pe cale umorală-sangvină.

3. Condiții neuropatologice acționând direct asupra centrilor nervoși superiori: encefalie, hidrocefalie, hipertensiune intracraniană, tumori cerebrale, epilepsii.

Există și cazuri când nu se poate depista cauza apariției sughițului, motiv pentru care a apărut o vorbă bătrânească conform căreia atunci când sughiți de fapt vorbește cineva despre tine. Important este ca sughițul să treacă imediat, însă dacă starea se prelungește, consultă un medic.

Cum scapi de sughiț?

Ca tratament imediat poți încerca untul de arahide dacă nu ești alergic. Mișcarea în sine de a-ți curăța cerul gurii te va ajuta să scapi de sughiț. De asemenea te mai poate ajuta și oprirea respirației pentru câteva secunde sau dacă îți ții degetul mare între dinți și încerci să respiri pe gură.

Tu ce părere ai? Este adevărat că atunci când sughiți te pomenește cineva?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment