Ce înseamnă când pisica se mângâie de tine

Pisica mea face des asta și până acum credeam că este un semn de afecțiune, așa că am făcut câteva cercetări și am aflat o mulțime de lucruri interesante. Pisicile sunt într-adevăr niște animale de companie plăcute, frumoase și destul de ușor de întreținut, însă sunt șmechere.

Iată de ce:

1. De ce crezi că îți plac pisicile?

Eu, de exemplu, nu le suportam până am luat un pui în brațe. Se spune că există un anume protozoar care ajunge în creierul nostru în urma contactului cu pisicile infestate. Protozoarul, numit toxoplasma gondii, ne manipulează comportamentul astfel încât să ne placă pisicile. Acest parazit poate provoca toxoplasmoza, care este o afecțiune periculoasă pentru femeile însărcinate.

Parazitul se regăsește într-un procent de 30-50% din populația lumii și se reproduce în tractul digestiv al pisicii. În urmă cu ceva timp, s-a efectuat un studiu cu ajutorul unui șobolan de laborator, pentru a se demonstra cum este manipulat comportamentul: în mod obișnuit, șobolanii se tem de pisici și fug atunci când le simt mirosul, însă un șobolan infectat cu toxoplasma gondii este atras de mirosul acesteia.
Oamenii infectați cu acest parazit nu prezintă simptome, pentru că sistemul imunitar se apără.

2. Ce înseamnă când pisica se mângâie de tine? Poate că pare cel mai dulce animal când se mângâie de picioarele tale și caută să o iei în brațe, însă adevărul este altul. Pisica nu încearcă să-ți arate dragostea pe care ți-o poartă, ci doar își împrăștie mirosul pe tine pentru a nu se apropia alte pisici. Asta se traduce prin : Pisica este stăpâna, nu tu.

3. Cum își arată pisica afecțiunea față de stăpân? Are un mod rece de a face asta: se uită direct la tine, apoi clipește. Și cam atât. Tot ce credeai că o face un animal de companie drăgăstos, ascunde alte intenții.

ce-inseamna-cand-pisica-se-mangaie4. Pisica știe să manipuleze: pisica manipulează prin mieunat subțire și prin tors. Pisicile folosesc această armă atunci când vor mâncare, atenție sau când vor să i se deschidă o ușă. Cumva, pisicile știu să imite sunetele pe care le scot bebelușii pentru că oamenii sunt sensibili la sunete înalte. Pisicile nu miaună niciodată în prezența altor pisici, ci numai atunci când sunt în prezența oamenilor.

5. Pisica este un ucigaș cu sânge rece: le place să vâneze și ar face asta cu orice ființă mică, indiferent dacă aceasta vrea sau nu să atace pisica. Dacă ai văzut vreodată cum aleargă o muscă prin casă și ți s-a părut că se joacă, de fapt voia să o ucidă.

6. De ce se spală pisicile? În niciun caz pentru că vor să fie curate, ci pentru că le calmează și îndepărtează mirosul de om de pe blănița lor. Se pare că pisicilor nu place mirosul oamenilor, fie că ești sau nu stăpânul lor.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment