Ce ingrediente periculoase are pâinea din comerț

Pâinea din comerț nu este nici pe departe la fel de sănătoasă precum cea făcută acasă din fâină și drojdie. Este suficient să citești eticheta acestora și vei rămâne cel puțin contrariat de ceea ce vei citi. În mod normal, pâinea din ingrediente naturale rămâne proaspătă maxim 24 de ore, însă dacă fiecare comerciant ar respecta aceste reguli, ar risca să rămână cu marfa pe raft.

Dacă nu știi ce să alegi, de la pâinea cu făină integrală din grâu, pâinea din amestec de făină și tărâțe, albă sau neagră, îți spunem un singur lucru: toate aceste sortimente au cel puțin cinci tipuri diferite de E-uri, depinde de la producător la producător.

Dintre cele mai periculoase ingrediente folosite pentru pâinea din comerț sunt:

1. E282 sau propionatul de calciu: are rol de conservant artificial sau natural, care împiedică formarea mucegaiului. Acest tip de E provoacă probleme digestive și somnolență.

2. Grăsimi sau uleiuri parțial hidrogenate: sunt grăsimi provenite din prelucrarea grăsimilor vegetale și sunt foarte periculoase pentru organism dacă sunt consumate constant.

3. E471 sau Mono și digliceride ale acizilor grași: sunt agenți emulsificatori folosiți în numeroase produse de panificație pentru a le oferi un aspect plăcut, funcționează de asemenea și ca un conservant alimentar.

4. Dextroza: dacă te vei uita la majoritatea pâinilor feliate, vei vedea acest ingredient care este de fapt glucoză cristalizată. Persoanele bolnave, care nu au voie să consume zahăr își pun sănătatea în periculos dacă vor consuma o astfel de pâine. De asemenea, pâinea care conține dextroză te poate duce în stadiul de obezitate.

ingrediente-periculoase-din-paine5. E481 și E482 sau stearoil-2-lactilat de sodiu. Studiile arată că aceste E-uri provoacă indigestie și probleme de sănătate persoanelor care suferă de intoleranță la lactoză.

Alte E-uri periculoase sunt: E330 sau acid citric, E322 sau lecitina din soia, E262(ii) sau diacetat de sodiu, E270 sau acid lactic, E263 sau acetat de calciu, E223 sau metabisulfit de sodiu, E200 sau acid sorbic.

Noi îți recomandăm să-ți faci pâinea acasă, cu atât mai mult dacă ai copii mici, care pot fi afectați în mod direct de toate aceste ingrediente atât de periculoase din pâine.

De asemenea, Protecția Consumatorului a efectuat un studiu asupra ingredientelor periculoase de la toți comercianții de pâine. Acest studiu îl găsești dacă dai click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment