Ce greșeli faci în duș

Există câteva obiceiuri pe care le ai atunci când faci duș, dar te-ai întrebat vreodată dacă acestea sunt sănătoase pentru tine? Iată ce greșeli faci în duș:

1. Nu-ți schimbi buretele de baie la timp:

Buretele pentru duș este ideal pentru bacteriile care se înmulțesc foarte rapid în mediul umed. Chiar dacă ai senzația că buretele se spală odată cu tine, folosind gelurile de duș, încearcă să-l speli înainte de a-l folosi și după, cu apă fierbinte. Îl poți pune în cadă și lași să curgă apă cât mai fierbinte pe el. Nu uita că trebuie să-l schimbi o dată pe lună.

2. Te speli prea des pe păr:

Dacă ți se pare că ai părul gras, nu-l spăla zilnic pentru că îi faci mai mult rău decât bine. Șamponul usucă scalpul și îndepărtează sebumul din păr, motiv pentru care corpul produce mai mult sebum pentru a compensa pierderea. Poți începe să-ți speli părul o dată la două zile timp de trei luni, apoi să-l speli la fiecare trei zile. Dacă părul este foarte gras, nu uita să folosești balsam de păr înainte de a-l spăla cu șampon (are același efect, dar nu-ți îngrașă părul la fel de mult).

greseli frecvente cand faci dus
greseli frecvente cand faci dus

3. Faci duș sau baie în apă fierbinte:

Afecțiunile pielii sunt încurajate de apa fierbinte, iar dacă ai tendința de piele uscată este cu atât mai rău. Încearcă să faci baie cu apă caldă, nici prea rece, nici prea fierbinte. Dacă ai pielea foarte uscată adaugă câteva picături din uleiul preferat în apă.

4. Îți exfoliezi pielea zilnic:

Fie că folosești un burete, fie produse de exfoliere, este greșit să faci asta în fiecare zi. Pielea poate deveni foarte uscată sau din contră, prea grasă. Exfolierea la duș se face o dată pe săptămână.

5. Te speli pe dinți în timp ce faci duș:

Dacă ești genul de persoană ocupată este posibil ca uneori să te speli pe dinți în timp ce faci duș pentru a economisi timp. Este o alegere greșită pentru că nu vei acorda atenția necesară unui periaj corect, care trebuie să fie timp de două minute.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment