Ce greșeli faci când te razi pe picioare

Câteodată, o zi obositoare de muncă ne lasă fără prea mult timp liber pentru o programare la salon, iar cea mai rapidă metodă de a scăpa de părul nedorit de pe picioare este să te razi. Însă, dacă îți dorești o piele fină, uite ce greșeli trebuie să eviți atunci când decizi să te razi pe picioare.

1. Te razi pe picioare imediat ce intri în duș?
Este de înțeles, dacă face parte din rutina de dimineață, însă experții recomandă să faci acest lucru la aproximativ 15 minute după ce ai intrat în duș, pentru a ți se înmuia firele de păr și pentru a se deschide foliculii. Dacă vei sta mai mult de un sfert de oră până să te razi, pielea ta se va încreți și se va umfla, făcând întregul proces anevoios.

Woman With Cut From Shaving Legs2. Te razi imediat după ce te trezești?
Dacă te razi înainte să te culci, vei avea picioarele fine și frumoase. În timpul somnului, picioarele se umflă ușor, ceea ce poate face ca firele de păr să se retragă în foliculi.

3. Nu folosești nicio spumă?
Nu contează cât de tare te grăbești, evită tentația de a te rade fără ajutor. Aplică o cremă de ras hidratantă pe picioare, pentru a te asigura că aparatul de ras alunecă ușor peste piele și vei evita tăieturile și zgârieturile. Dacă ești în pană de idei pentru că ți s-a terminat crema, poți folosi balsam de păr. Nu e bine să folosești săpunul pentru că nu creează suficientă lubrifiere ca aparatul de ras să alunece ușor pe piele.

4. Folosești aparate de ras cu o singură lamă?
Această alternativă e bună rareori, dacă stai într-un hotel de exemplu, însă pentru un uz zi de zi cel mai bine este să investești într-un aparat de ras cu patru sau cu cinci lame. Aceste aparate oferă cele mai netede rezultate, permițând să razi și zonele dificile ca genunchii sau gleznele.

5. Schimbi aparatul de ras rar?
Probabil că ți-ai cumpărat un aparat de ras frumos, dar trebuie să îl schimbi de la primele probleme (după aproximativ 5-10 folosiri). Lamele vechi nu numai că sunt ineficiente, dar mai sunt și susceptibile de a provoca zgârieturi și puncte roșii care pot dezvolta bacterii și infecții.

6. Razi în sus piciorul înainte de a-l rade în jos?
În primă fază e bine să-ți razi picioarele doar în direcția în care crește părul (în jos pentru picioare), iar în cazul în care ai pielea sensibilă, nu rade niciodată în sus. Deși rasul în răspăr ar putea obține o epilare mai apropiată de rădăcină, crește și posibilitatea de iritare și tăiere. Odată ce firele de păr sunt foarte scurte, iar pielea este caldă și lubrifiată, poți să te razi împotriva direcției de creștere a firelor de păr.

7. Tratezi tăieturile pe care le ai de la aparatul de ras?
Folosirea unui aparat de ras poate duce la apariția firelor de păr crescute sub piele, iar dacă nu previi aceste probleme, vei ajunge să ai cicatrici pe picioare. Pentru a evita punctele roșii, trebuie să folosești un gel de duș exfoliant de două ori pe săptămână pentru a înlătura pielea care prinde fire de păr. Pentru a le trata, pune o compresă caldă pe zona afectată. După duș, folosește o cremă pentru a înmuia firele de păr, lăsând pielea mai puțin predispusă infecțiilor.

8. Te razi cu aparatul prietenului?
Multe femei consideră că aparatul de ras al prietenului este mai eficient, așa că au fost testați liderii de piață. Aparatul cu 3 lame Gillette Mach3 de unică folosință a ieșit pe ultimul loc, în timp ce aparatul cu 3 lame Gillette Mach3 Turbo interșanjabil a ieșit pe același loc cu aparatele de ras de top exclusive pentru femei.

Uite aplicat cum poți să te razi pe picioare:

 

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment