Ce greșeală să eviți când gătești quinoa?

Quinoa este un superaliment care conține proteine pe bază de plante. În plus, conține nouă aminoacizi esențiali și multe vitamine și nutrienți. Gustul său delicios și substanțele nutritive din compoziția sa ar trebui să fie suficiente pentru a te convinge să incluzi quinoa în dieta ta. Însă s-ar putea să faci o greșeală atunci când o gătești. Iată despre ce este vorba!

La ce ar trebui să fii atent când gătești quinoa?

Quinoa este o pseudo-cereală. Acest lucru înseamnă că este o plantă folosită la fel ca cerealele cu un profil nutrițional similar. Semințele pseudo-cerealelor pot fi măcinate și transformate în făină la fel ca alte cereale. Cu toate acestea, din punct de vedere nutrițional, intră în categoria cerealelor integrale, care includ întreaga sămânță, fără a îndepărta oricare dintre părțile sale. La polul opus se află cerealele rafinate precum pâinea albă, orezul alb și pastele albe, care au fost procesate pentru a crea o textură mai fină. Acest proces elimină majoritatea fibrelor și nutrienții.

Dacă nu te-ai îndrăgostit încă de acest aliment sau dacă ți-e greu să treci peste gustul amar, ar putea exista o explicație simplă. O explicație care are legătură cu procesul de gătit. Boabele de quinoa trebuie clătite ca parte a pregătirii. Atunci când nu sunt spălate, boabele sunt acoperite cu saponine care se găsesc în mod natural, lucru care le dă un gust amar și alungă păsările și insectele înfometate. O astfel de protecție este perfectă pentru plantații, dar nu și pentru oamenii flămânzi. Nu numai că este neplăcută această aromă fitochimică, ci poate provoca și dureri de stomac, diaree și iritații digestive.

Pentru a îndepărta saponinele este nevoie doar de o spălare rapidă cu apă rece de la robinet. Este important să clătești boabele de quinoa într-o strecurătoare fină sub apă curgătoare și să le amesteci cu mâinile pentru a te asigura că sunt curățate cu atenție. După ce faci acest lucru, poți găti un preparat delicios.

Cum să gătești acest aliment?

Clătește 3/4 cană de quinoa uscată sub un jet de apă rece, într-o strecurătoare fină. Adaugă boabele spălate într-o oală cu o cană și jumătate de apă și adu apa la punctul de fierbere.

Dă focul mai încet, acoperă vasul cu un capac și lasă boabele la fiert timp de 13-15 minute sau până când apa este complet absorbită de acestea. Închide focul și lasă preparatul să stea acoperit timp de 10 minute. Amestecă puțin cu furculița, după care poți mânca.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment